0
0
Back to All Events

STINE DEJA & MARIE MUNK "SYNTHETIC SEDUCTION"


  • KH7 Artspace, Aarhus Sydhavnsgade 7 Aarhus, 8000 Denmark (map)
SYNTHETIC SEDUCTION

Pressemeddelelse, oktober 2018

Gennem video og skulptur skaber Synthetic Seduction et legende og interaktivt rum, der undersøger teknologiens indflydelse på vores intime oplevelser.

Med en fælles interesse for hvordan teknologien ændrer menneskers sociale adfærd, udforsker Deja og Munk det relevante spørgsmål stillet af den transhumanistiske tænker Mark O'Connell: "Kan en maskine lære at være et menneske?" Gennem et futuristisk laboratorium, der simulerer det velkendte hospitalsrum, introducerer Munk pulserende og kødelige interaktive skulpturer der simulerer kunstige former for fysisk nærvær. Hver er animeret på sin egen unikke måde og ses sammen med tre videoværker af Deja. Videoerne skaber en legende kontrast mellem algoritmisk logik og romantiske klichéer. Med værkerne inviterer de to kunstnere til dybere refleksion over hvad kærlighed og intimitet er, og om disse kan erstattes af surrogater produceret ved hjælp af teknologiens uanede muligheder.

Titlen på udstillingen er inspireret af sociolog Sherry Turkles teori om, hvordan teknologi forfører os og gør følelser "nemme" ved at tilbyde ukomplicerede menneskelige sociale relationer. Men hvis maskiner kan blive opmærksomme og følsomme, hvad er det så præcist der adskiller os fra maskinen?

Synthetic Seduction giver indsigt i grænserne for menneskelig empati og intimitet, i en verden hvor kunstig og menneskelig intelligens bliver mere og mere sammensmeltet. KH7 Artspace håber udstillingen vil starte samtaler og måske endda tilskynde noget intimitet blandt vores besøgende publikum i de kommende uger.

Marie Munk er en tværfaglig kunstner baseret i København, der arbejder med skulptur, installation og video. Hun modtog sin MA fra Royal College of Art i 2016 og en BA i mode design fra Designskolen Kolding i 2013. Munk undersøger materialiteten af fysisk interaktion og kunstig simulation af intimitet. Ved at bruge silikone som metafor for det kropslige, skaber Munk alternative virkeligheder, som stiller aktuelle tendenser i samfundet.

Stine Deja er en tværfaglig kunstner baseret i London, der arbejder med film, installation og skulptur. Hun modtog sin MA fra Royal College of Art i 2015 og hendes BA i Interaction Design fra Designskolen Kolding i 2012. I en tid præget af digital afhængighed og massemigration til virtuelle rum, udforsker Deja overlappet og kløften mellem de udefinerede grænser af det virkelige og virtuelle. 

Vi glæder os til at se jer!

Åbning: Fredag d. 2. november, fra kl. 17-19.
Åbningsperiode: d. 2. - 16. november, 2018.
Åbningstider: Fredag - søndag, fra kl. 14-17.