0
0
Back to All Events

SØREN BEHNCKE "ALICE"


  • Viborg Kunsthal, Viborg Riddergade 8 Viborg, 8800 Denmark (map)
Søren Behncke, Downtown Viborg.

Søren Behncke, Downtown Viborg.

Pressemeddelelse, oktober 2017

Viborg Kunsthal kan med stor glæde præsentere udstillingen ”Alice” af Søren Behncke. Behncke er inspireret af ”musen” - både som begreb for et menneske, der fungerer som særlig inspiration for en kunstner og helt konkret af “Kjole Ole” fra Viborg.

Op gennem historien har der været mange muser for ligeså mange kunstnere, men blandt de mest kendte musebrugere finder man Picasso. Han gjorde brug af en hel serie af muser, der var både hans modeller, elskerinder og til tider ligefrem ægtefæller. I Danmark kender man også til muser. Hammershøis hustru, Ida, indtager og spejler hans tyste rum i Strandgade og Gerda Wegener, der sammen med Einar Wegener skabte musen, modellen og ikke mindst mennesket Lili Elbe.

Søren Behncke, Come Together (cardboard version).

Søren Behncke, Come Together (cardboard version).

Det er denne lange tradition Søren Behncke nu indskriver sig i, når han til udstillingen har valgt Kjole Ole som sin muse. Men ganske typisk for Behnckes tilgang til traditionerne, så sker det med et twist. Selv betegner Kjole Ole da også sig selv som “muse på afstand”. Her er nemlig langtfra tale om den intime relation, der ellers karakteriserer de fleste forhold mellem muser og kunstnere. I stedet er Kjole Ole et afsæt, et udgangspunkt og en katalysator for Behnckes værker.

Kjole Ole har fra barnsben af været vild med Alice i Eventyrland. Som han siger: "Så er hun sådan en sød pige, der går i sådan noget almindeligt tøj, i modsætning til diverse (Disney) prinsesser". Det er ikke udklædning, det er påklædning! Alice og kjoler er dog ikke Kjole Oles eneste passion, for han samler desuden på både B&O-anlæg og miniaturebiler, der står opstillet i sindrige tableauer overalt i hans hjem.

Søren Behncke, Downtown Viborg (red blue version).

Søren Behncke, Downtown Viborg (red blue version).

Det er alle disse elementer, og flere til, som Søren Behncke samler i sine værker. I serien med Kjole Ole er hvert billedelement på én og samme tid sig selv. Samtidig henviser det til en eller flere andre billedkomponenter, genstande eller situationer. De store lærreder er ligefrem syet sammen af flere stykker, hvilket understreger det sammensatte, multifacetterede og uhøjtidelige.

Værker fra udstillingen blev i foråret 2017 præsenteret på Charlotte Fogh Gallery, Aarhus.

Søren Behncke (f. 1967) har gennem tiden markeret sig stærkt med bl.a. sine streetart projekter under aliaset Papfar. Sideløbende har han udstillet på en lang række anerkendte gallerier og museer, som ARoS Kunstmuseum, Heart, Arken, Vejle Kunstmuseum og KØS museum for kunst i det offentlige rum. I de senere år har Behncke rejst verden rundt med Mobile Printing Press og lavet litografiske tryk i f.eks Wien, Paris, Madrid, Helsinki, Venedig, Reykjavik og Warszawa.

Udstillingen åbnes torsdag den 12. oktober kl. 19.00.
Åbningstale af udstillingsleder Bodil Johanne Monrad.

Earlier Event: October 12
YOKO ONO TRANSMISSION
Later Event: October 13
YUICHI HIRAKO "SPROUT"