0
0
Back to All Events

SOPHUS EJLER JEPSEN "KUNG FU I PROVINSERNE"


  • M100, Odense Søndergade 26, kld Odense, 5000 Denmark (map)
Sophus Ejler Jepsen “Kung Fu i Provinserne – 36 udsigter til maleriet.”

Sophus Ejler Jepsen “Kung Fu i Provinserne – 36 udsigter til maleriet.”

Pressemeddelelse, august 2019

Sophus Ejler Jepsen
Kung Fu i Provinserne
– 36 udsigter til maleriet

I udstillingsrummene kan man opleve Sophus Ejler Jepsens maleri på papir, tekstil og porcelæn. Eksempler på undervisningsmateriale og elevarbejder og hvordan det har påvirket kunstnerens arbejde med duge, tekopper, skåle, fade og tekander. Alt er dekoreret med dyr og snirklede blomstermotiver fra den danske natur. Farverne er porcelæns-hvid fra Elbens kilder, koboltblå fra Modum i Norge og naturlige ler- og jordfarver fra landet mellem Elben og det norske fjeld.

Sophus Ejler Jepsens tekst til udstillingen:

Kung Fu i Provinserne
Hvis billedet ikke gør modstand, er det ikke et billede.
Først gælder det om at finde sine modstandere.
Jeg fandt dem i provinserne, eller rettere sagt; de fandt mig!

De angreb i skikkelse af vilde dyr, der slog mig til jorden med overrumplende kraft.
Jeg svarede igen med vilde planter, vildgær og ”vild ler”. Vi kæmpede til solen gik ned.

Jeg nævnte Kung Fu
og de bukkede i respekt
Jeg bød dem på té
og de drak med mig.

Vågn op Sophus – du kommer for sent på arbejde!

I de senere år er Sophus Ejler Jepsen gået fra traditionelle glasurer til naturundersøgelser, både i sine egne arbejder og i sin undervisning. Hjembragte ler- og stenprøver pulveriseres, blandes op med vand og males på forglødet porcelæn. Den iboende kemi bliver til alt fra udsøgte flydeglasurer, tuf- og pimpstensagtige stofligheder til rug og sandede flader. Som formidler og kunstner har han i årevis været optaget af mødet mellem kunst og videnskab. Med en nysgerrighed overfor bl.a. matematikkens mønstre og digital grafik arbejder Ejler Jepsen lige gerne med papirsløjd, keramik, 3D-print, smedejern og store betonskulpturer.

Sophus Ejler Jepsen er født i 1971. Han bor og arbejder i Askov ved Vejen i Jylland. Sophus Ejler Jepsen har en MFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, København 2005. Ejler Jepsen har bl.a udstillet på Den Frie Udstillingsbygning, Heltborg Museum, Olivia Holm Møllers Museum, Ungarns Nationalmuseum Esztergom, Kunsthal Viborg, Copenhagen Ceramics, Skovsnogen, Alt_Cph, Museet for Samtidskunst, Charlottenborg og Vejen Kunstmuseum. Ejler Jepsen er repræsenteret i Statens Kunstfonds-, Vejen Kunstmuseums- og Private Samlinger.

Fernisering: Fredag d 6. september, kl. 17-19 | Facebook event
Artist talk med te, tekster og tværfløjte: kl. 16-17.
Udstillingsperiode: 6. september - 29. september 2019
Åbningstider: Tors: kl. 16-20 og lør-søn: kl. 13-17.


Artist Talk med te, tekster og tværfløjte
Fredag d. 6. september, kl. 16-17

Sophus Ejler Jepsen byder på en særlig artist talk med te serveret i originalt porcelæn. Kom og tag plads og få serveret te, tekster og tværfløjtemusik, og en snak med kunstneren Sophus Ejler Jepsen om udstillingens og undervisningens undere. Te-selskabet kommer til at foregå i den smukke baghave ved M100´s udstillingsrum. (Max 12 personer – be there first!).