0
0
Back to All Events

SOLOUDSTILLING: NINA BEIER


  • Kunstforeningen GL Strand, København Gammel Strand 48 København, 1202 Denmark (map)
TR Beier.

TR Beier.

Pressemeddelelse, juli 2018

Den internationalt anerkendte kunstner udstiller til efteråret i Kunstforeningen GL Strand med en større sammenhængende installation, der tager udgangspunkt i genkendelige, men også historisk komplekse genstande. Det er genstande, der alle har rejsen til fælles og i forening viser, hvordan ingen betydning eller værdig var evigt, men forandres over tid og sted.

Nina Beier arbejder med rejsende, rodløse objekter – ting, de fleste af os har et forhold til, og som på forskellig vis bærer på både komplekse og foranderlige historier. Kunstneren vælger med stor omhu genstande – det kan være parykker af menneskehår, mekaniske rodeotyre eller håndmalede kinesiske vaser – der på unik vis fortæller om magt og værdisættelse rundt om i verden. Ved at bringe de værdiladede genstande sammen i nye og helt uventede konstellationer og sammensætninger undersøger Nina Beier, i samarbejde med beskueren, hvordan værdi konstrueres og kommunikeres, og hvordan magt og værdi er til evig forhandling. Nina Beier har udstillet på verdens førende museer – fra Sydney til New York, London, Moskva og Shanghai – og til efteråret kan vi nu også i Danmark se frem til at opleve den danske kunstners værker, når hun står bag en større soloudstilling i Kunstforeningen GL Strand.

Symbolske løver
I efterårets udstilling vil man blandt andet kunne opleve antikke marmorløver. Stenskulpturer af løver findes i forskellig form over det meste af kloden, dateret helt tilbage til begyndelsen af vores civilisation. Løveskulpturen har rejst fra Grækenland til Indien, Kina og Italien og har undervejs ændret både udseende og betydning. Et sted repræsenterer de beskyttelse, et andet magt og prestige, og et tredje er de symbol på, at husets lån er betalt ud. Løverne bærer på fortællinger af både praktisk, materiel og symbolsk karakter, der i sammenstødet med andre rejsende objekter vidner om den kompleksitet, der kendetegner vores globale samfund. ”Når Nina Beier lader genstande og billeder støde sammen, udfordrer hendes manipulationer de modsætningsfyldte konstruktioner, der findes i de hverdagsting, vi omgiver os med. Og som beskuer tvinges vi til at spørge os selv: Hvad er maskulint/feminint? Hvad er organisk/kunstigt? Og hvad er globalt/ lokalt?” fortæller Anne Kielgast, udstillingens kurator i Kunstforeningen GL Strand.

Udstillingen i Kunstforeningen GL Strand ledsages af et mindre illustreret katalog, der blandt andet indeholder et længere interview med kunstneren ved udstillingens kurator. Nina Beier vil desuden bidrage til udstillingens formidling gennem et videointerview, der gøres tilgængeligt i udstillingen og online.

Nina Beier blev født i 1975 i Aarhus. Hun er uddannet på Royal College of Art i London og har haft en række soloudstillinger over hele verden, herunder på Metro Pictures i New York, Kunstverein in Hamburg i Tyskland, Objectif Exhibitions i Antwerp, DRAF i London, Kunsthaus Glarus i Schweiz, Mostyn i Llandudno, Wales, Proyectos Monclova i Mexico, Croy Nielsen i Berlin, STANDARD (OSLO) i Oslo og Kunsthal Charlottenborg i København. Hun har desuden deltaget i gruppeudstillinger på Centre Pompidou i Paris, Tate Modern i London, Walker Art Center i Minneapolis, CCA Wattis i San Francisco, Musée d’Art Moderne i Paris, KW Institute for Contemporary Art i Berlin, The Artist’s Institute i New York, Power Station of Art i Shanghai, Performa i New York, Moskvabiennalen, Lyonbiennalen, Sydneybiennalen og p.t. Den Baltiske Triennale. I 2014 modtog hun Kunstpreis der Böttcherstraße i Tyskland.

Kunstforeningen GL Strand afholder fernisering på udstillingen d. 14. september kl. 17-19. Vi åbner i samme tidsrum udstillingen Kvindernes surrealisme. Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen.

Fernisering: D. 14. september, kl. 17-19.
Udstillingsperiode: D. 15. september 2018 - 20. januar 2019.