0
0
Back to All Events

SLOWROOM CONTEMPORARY X ENE BISSENBAKKER


  • Pavillon No.11, København Kronprinsessegade 11 København Denmark (map)
Ene Bissenbakker.

Ene Bissenbakker.

Pressemeddelelse, september 2018

Ene Bissenbakker præsenterer i udstillingen 'Slowroom Contemporary x Ene Bissenbakker' en serie af gouachemalerier på Hahnmühlepapir som vises i Pavillon no. 11. Værkerne er farvemættede og enkelte bærer på figurative hverdagsinformationer som forsigtigt toner frem bag et afspærret syn af adskillige intense lag af gouache.

Bissenbakkers arbejde tager afsæt i hendes forhold til papiret. Et levn fra fortiden som stadig omgiver vores hverdag; kontrakter, etiketter, kvitteringer, skolebøger, Bibelen, Koranen, kogebøger og Danmarks Riges Grundlov er nedskrevet på papir. Bissenbakkers værker emmer af sagte hverdagsbetragtninger og bruger papiret som sendebud. Motiverne er skjult, og kunstnerens obsessive arbejde med fladerne af gouache, forstyrrer motivernes genkendelighed. Der er en underlagt ambivalens i Bissenbakkers arbejde, som inviterer beskueren til at betvivle motivets stabilitet og revurdere dets værdi i egen hverdag.

Den vandholdige gouachefarve, som Bissenbakker arbejder med i værkerne, udfordrer papirets natur og afslører materialets hypersensitivitet med de flossede kanter, småskader og omgivelsernes subtile vold som vidner om værkernes tilblivelse.

Ene Bissenbakker (1982), bor og arbejder i København. Bissenbakker er billedkunstner og arbejder udover maleri også med video og tegning. Hendes arbejde centrerer sig dog primært om papir, hvis skrøbelighed og foranderlighed er udgangspunktet for hendes praksis. Hun er uddannet i antropologi, visuel kultur og som dokumentarist. Hun har bl.a. udstillet sine værker i Berlin og på Forårsudstillingen på Charlottenborg. Ene Bissenbakker er repræsenteret af Slowroom Contemporary, Galleri Stokkebro og Artby.

Fernisering: d. 4. oktober, 2018 fra kl. 16.00.
Udstillingsperiode: d. 4.-28. oktober, 2018.
Åbningstider: Fredag kl. 14-18. Lørdag-søndag kl. 12-16.
Facebook Event.

Earlier Event: September 29
VINYL -TERROR & -HORROR "SUPERHITS" 📷