0
0
Back to All Events

SIIKU "MELTAGE (THE ACT, RESULT AND AMOUNT)"


  • Gjethuset, Frederiksværk Gjethusgade 5 Frederiksværk, 3300 Denmark (map)
SIIKU Meltage Gjethuset - Poster Smeltevand.jpg

Pressemeddelelse, september 2019

SIIKU præsenterer MELTAGE (The Act, Result and Amount), en tematisk udstilling centreret om klimakrisen og afsmeltning af klodens ismasser.

Smeltende ismasser efterlader spor fra deres tid og omgivelser. Vores tid og omgivelser er præget af højt tempo og højt forbrug, og vi er mærket af begge dele – vores kollektive, mentale tilstand er udfordret, vores natur er infiltreret af affald, og rundt om os brænder jorden, mens isen smelter.

SIIKU’s udstilling i Gjethuset kommenterer på denne nye virkelighed med en meditativ kunstoplevelse mellem lysende døre og svævende organismer. Med afsæt i SIIKU Manifestet arbejder kunstnergruppen ud fra idéen om en symbolsk forening af klimakrise-æraens treenighed; Organisk materiale, kunstig “new nature” og ny teknologi. Alle tre elementer vil være stærkt repræsenteret på udstillingen, som den besøgende vil forlade med et strejf af håb.

Kunstnergruppen SIIKU er grundlagt i 2017 af Rasmus Nielsen (f. 1984, Lyngby) og David H. Péronard (f. 1981, Nuuk). Rasmus har arbejdet som billedkunstner i over 10 år og er udlært i mesterlære hos den irakiske multikunstner Mahmoud Alibadi. David er uddannet Cand.IT med speciale i oplevelsesdesign og empowerment fra IT-Universitetet i København. De to allierede sig i 2017 under navnet SIIKU – med inspiration fra det grønlandske ord for is, siku – med ønsket om at skabe solidaritet omkring klimakrisen og den voksende ulighed i verden. SIIKU debuterede med udstillingen “Ankomst” i København, august 2018. De har siden skabt værker til bl.a. Kulturmødet Mors, Copenhagen Light festival og Click Festival, har modtaget støtte fra bl.a. Den Grønlandske Fond og Rådet for Visuel kunst, og har samarbejdet med bl.a. Plastic Change, GreenKayak og Det Grønlandske Hus i København.

Fernisering: Søndag d. 22. september, kl. 13-16 | Facebook event
Udstillingsperiode: 22. september - 3. november 2019.
Åbningstider: Tirs-fre: kl. 12-16, lør: kl. 10-13.