0
0
Back to All Events

SIIKU "INUIT NUTAAT" 📷


  • Grønlandsmonumentet, København Christianshavns Torv København Denmark (map)
SIIKU “Inuit Nutaat.” Foto: Slow Bee Studio.

SIIKU “Inuit Nutaat.” Foto: Slow Bee Studio.

Pressemeddelelse, februar 2019

Det unge, dansk-grønlandske kunstnerkollektiv SIIKU har “disrupted” det velkendte Grønlands- monument til årets Copenhagen Light Festival.

Det unge, dansk-grønlandske kunstnerkollektiv, SIIKU, lyser i øjeblikket op pü Christianshavns Torv. Torvets velkendte grønlandske fangerstatue er indpakket i en hvid konstruktion med lysende kanter, og selve fangeren er indrammet i en dynamisk cirkel af lys.

Inuit Nutaat er en lyskunstinstallation, som er skabt af kunstnerkollektivet SIIKU (Rasmus Nielsen og David H. Péronard) til Copenhagen Light Festival 2019 og kan ses i perioden 1.-24. februar. VÌrket anvender Svend Rathsacks Grønlandsmonumentet pü Christianshavns Torv for at skabe forstüelse, flytte fordomme og skabe en følelse af empowerment for den sürbare minoritet pü torvet. SIIKU tror pü fÌllesskaber og übenhed. Vejledning til produktion af vÌrket vil blive offentliggjort pü www.siiku.dk i løbet af februar.

Inuit Nutaat er skabt i samarbejde med Det Grønlandske Hus i København og Nordatlantens Brygge, med støtte fra Den Grønlandske Fond, Københavns Billedkunstudvalg og Christianshavns Lokaludvalg.

SIIKU “Inuit Nutaat.” Foto: Slow Bee Studio.

SIIKU “Inuit Nutaat.” Foto: Slow Bee Studio.

OM SIIKU
SIIKU blev skabt i 2017 af Rasmus Nielsen (f. 1984, Lyngby) og David H. Péronard (f. 1981, Nuuk) som et kunstfællesskab med fokus på at skabe solidaritet omkring klimaproblematikken og den voksende ulighed i verden. Projektet skaber et positivt og motiverende alternativ til handlingslammende bekymring, og søger i stedet at opbygge solidaritet via den symbolske forening af kontrasterende materialer, som oftest organisk materiale, kunstige ”new nature” overskudsprodukter og digital teknologi.

Earlier Event: February 1
VERTIGO "EKKO"