0
0
Back to All Events

SIFF PRISTED & MARIE BOYE "ØJET"


  • Officinet, København 66 Bredgade København, 1260 Denmark (map)

Siff Pristed og Marie Boye har med projektet ”Øjet” arbejdet med tæppet som kulturprodukt, form og fortællende medie. Tæppet er interessant, ikke kun som et brugsobjekt, men som fortællende medie, der med sin tredimensionelle og taktile overflade muliggør en fortælling på flere niveauer. I udstillingen transformeres tæppet fra "heimlich", det hjemlige, genkendelige og varme til hyggens modsætning, "das unheimliche", en fortælling om flydende væsker, kød, urin, blod, hud og behåring.

Med stor sanselighed og materialeleg undersøger Siff Pristed og Marie Boye hvordan man kan gentænke tæppet og gøre oplevelsen af tæppet performativt, erotisk, ubehageligt, barokt og svulstigt. Tematisk set er inspirationen hentet fra Georges Batailles ”Historien om Øjet”, en erotisk, saftig og bizar fortælling om den forbudte erotik oplevet gennem et ungt pars seksuelle perversioner. ”Historien om øjet” er en surrealistisk skandaleroman, som fremstiller seksualiteten som uløseligt forbundet til lemlæstelse og død. Disse elementer tydeliggøres via materialevalget. Tæpperne bliver således bærere af historien gennem udtrykket – og langt mindre gennem motiverne.

En interesse for tæppehåndværket har givet projektet et ekstra perspektiv i form af samarbejder på tværs af landegrænser og håndværksmetoder. Et antal tæpper er blevet produceret med udgangspunkt i samme tegnede skitse af kvinder fra tæppeproducerende dele af verden, herunder Marokko, Bulgarien, Tyrkiet etc.. Teknikkernes forskellighed og håndværkernes forståelserne/misforståelserne er interessante. De beretter om mulighederne og udfordringerne ved et globalt samarbejde. Således undersøges kopiernes forhold til originalen i en industrialiseret verden uden grænser inden for arbejde og fag.

ØJET
En udstilling af Siff Pristed og Marie Boye
Officinet, Bredgade 66, 1260 København K
Fernisering Torsdag d. 1. september kl. 16-20.

Udstillingen er åben d. 2. - 4. september, hver dag fra kl. 12 - 16. Projektet er støttet af Statens Kunstfond, L.F. Foghts Fond, Egetæpper og I Tråd Med Verden.

Earlier Event: August 31
TONIGHTS MENU & THE COCKERELS TOOTH
Later Event: September 2
ALT_CPH 2016 – CROSSCUTS