0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "SCREENSHOTS: DESIRE AND AUTOMATED IMAGE"


  • Galleri Image, Aarhus Vestergade 29 Aarhus C, 8000 Denmark (map)
Grafisk design af Joana Chicau.

Grafisk design af Joana Chicau.

Pressemeddelelse, februar 2019

Galleri Image præsenterer ny gruppeudstilling “ScreenShots: Desire and Automated Image” med værker af Anna Ridler (UK), Kristoffer Ørum (DK), LaTurbo Avedon (avatarkunstner og -kurator), Michael Mandiberg (US), Petra Cortright (US), Rosemary Lee (DK/US), Sarah Schorr (DK/US), Sebastian Lütgert a.k.a. Robert Luxemburg (D) og Winnie Soon (DK/HK).

Udstillingen er kurateret af Magdalena Tyżlik-Carver.

Udstillingen undersøger billedet og dets produktionsformer, som i dag i stigende grad er baseret på computerteknologier. 3D-computergrafik, skærmopløsningsprotokoller og maskinlæringsalgoritmer er nogle af de moderne teknologier som er en del af billedskabelsesprocesserne. Samtidig fastholder sociale mediers billedindfangelse- og billeddelingsskulturer billeder og bidrager til deres produktion igennem dagligt arbejde, når filtre tilføjes, billeder tagges og data opbevares. Tilsammen er disse processer en del af de computerskabte billedproduktionsmiljøer. Screenshot-formatet, som originalt blev brugt til at repræsentere menneske-computer interaktioner i computerassisteret design, anses her for at være en æstetisk form som faciliterer repræsentationen af computerprocesser, og samtidig er det også altid en ufærdig og igangværende proces i sig selv. På den måde kan screenshots blive anset for at indfange en proces, der bliver til et billede, som er algoritmisk, subjektivt og i netværket.

Kunstnerne i udstillingen gør brug af screenshottets egenskaber som et medie og værktøj. De udfordrer traditionelle forståelser af computerteknologier ved at indsætte deres begær og kroppe sammen med data og computerteknologi for at blive en del af billedskabelsesprocessen. De trækker på kroppen og dens bevægelse (geo-lokaliseret, tagged, profileret) i en billedskabelsesproces, som blotlægger det moderne digitale billedes materielle, performede og operationelle natur. 

Fernisering og åbningsperformance: Fredag d. 8. marts, kl. 17-19.
Udstillingsperiode: D. 8. marts - 28. april, 2019.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Afd. for Digital Design ved Aarhus Universitet og forskningsprogrammet Mennesker og IT ved Aarhus Universitet, U.S. Embassy Small Grants Program og Grosserer L. F. Foghts Fond.


ENDAGSSYMPOSIUM:

Galleri Image og Afd. for Digital Design ved Aarhus Universitet og forskningsprogrammet Mennesker og IT ved Aarhus Universitet, i samarbejde med Kunsthal Aarhus, præsenterer endagssymposiet: ScreenShots: Desire and Automated Image. Endagssymposiet, der akkompagnerer udstillingen, inddrager kunstnere og eksperter, som kaster et blik på moderne former for billedeskabelse og databehandlede mekanismer. Ved at lægge mærke til det postfotografiske billedes (im)materielle egenskaber, vil de udfolde forholdet mellem begær og automatisering, usikkerhed og arbejde, selvet og den anden, og vil betragte billeder som levende og ikke bare bevægende, operative og ikke bare genererende og genererede. 

Oplægsholdere: Anna Ridler, kunstner (UK), Geoff Cox, adjunkt (Reader) i kunst, Plymouth Universitet, adjunkt Aarhus Universitet (UK/DK), Katrina Sluis, kurator for digitale programmer, The Photographers' Gallery, London (UK/AU), Kristoffer Ørum, kunstner (DK), LaTurbo Avedon (avatarkunstner og kurator), Michael Mandiberg, kunstner (US) og Winnie Soon, adjunkt, Aarhus Universitet (DK/HK).

Kurateret af Magdalena Tyżlik-Carver (DK/UK/PL).

Symposium: Fredag d. 8. marts, 2019. Kl. 10-16.
Adresse: Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C.
Sprog: Symposiet foregår på engelsk.

Du kan følge opdateringer om begivenheden på Facebook eller på vores hjemmeside.

Symposiet er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Afd. for Digital Design ved Aarhus Universitet og forskningsprogrammet Mennesker og IT ved Aarhus Universitet, U.S. Embassy Small Grants Program og Grosserer L. F. Foghts Fond.