0
0
Back to All Events

SARAH MICHELLE RIISAGER "PIGE"


  • Galleri 1,4m3, København Ny Carlsberg Vej 26 København, 1760 Denmark (map)
Foto: Sarah Michelle Riisager.

Foto: Sarah Michelle Riisager.

Pressemeddelelse, juni 2018

Galleri 1,4 m3 er stolte af at præsentere en udstilling af Sarah Michelle Riisager, der viser billeder fra sit igangværende fotografiske værk PIGE.

Riisager præsenterer afsættet for sit værk således:

”PIGE er et fotografisk portræt af min opvækst og ungdom som professionel kunstrulleskøjteløber i min hjemby Frederikssund. Ud fra et personligt behov er det en fortælling om sorg, svigt og længsel efter mere. I fortællingen er den egoistiske ambition at komme et spadestik dybere i forståelsen af mine teenageår og relationen til min far, som jeg forgudede.

Jeg levede sammen med min far, fra jeg var 7 år gammel. De første syv år af mit liv havde han en anden familie, som ikke inkluderede min mor og jeg. Da jeg var 21 år og netop optaget som elev på Fotoskolen Fatamorgana, døde han, og vi nåede aldrig at få talt om alt det svære.

Foto: Sarah Michelle Riisager.

Foto: Sarah Michelle Riisager.

Jeg har nu søgt tilbage til rulleskøjtehallen og er blevet genforenet med min barndom. 

I samarbejde med rulleskøjtepigerne skaber vi sammen en fortælling om venskab, mod, ensomhed, kærlighed og tab. Hallen var et sted, hvor jeg kunne forsvinde til en anden verden. Flygte til et sted hvor jeg ofrede alt. Det var ofte tabet og nederlaget, der vejede tungest. Men der var lyspunkter, overvindelse og sejr, og kærligheden ville altid være der. Jeg gav slip og tabte det hele da mine teenageår sluttede. Nu opsøger jeg det igen. For at forstå, for at huske og for at glemme.”

Foto: Sarah Michelle Riisager.

Foto: Sarah Michelle Riisager.

Sarah Michelle Riisager (f. 1990, DK) er uddannet fra Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole i 2013 og Glasgow School of Art i 2016. Riisager bor og arbejder i dag i København.

Galleri 1,4 m3 er et kunstnerdrevet udstillingssted, der har åbent 24 timer i døgnet. Udstillingsstedet måler 2,16 x 1,13 x 0,57 meter, og består af et gadevindue. Således får alle folk glæde af kunsten.

Vi glæder os til at byde på et glas til fernisering torsdag d. 7. juni kl. 17-19.

Fernisering: Torsdag d. 7. juni, kl. 17-19.
Udstillingsperiode: 7. juni - 1. juli 2018.

Earlier Event: June 7
SIGNE BOE "BENBRÆK"
Later Event: June 7
GRUPPEUDSTILLING "FAMILY MATTERS"