0
0
Back to All Events

SARAH MICHELLE RIISAGER "FROZEN"


  • KVIT Galleri, København Blågårdsgade 31C København N, 2200 Denmark (map)
Foto: Sarah Michelle Riisager.

Foto: Sarah Michelle Riisager.

Pressemeddelelse, september 2017

Fra 22.–24. september 2017 præsenterer KVIT Galleri udstillingen ’Frozen’ af Sarah Michelle Riisager.

I januar 2017 på det koldeste tidspunkt af året rejste Sarah Michelle Riisager til Yakutia i en periode på 2 1⁄2 måned. ”Yakutia er et af de mest kontrastfyldte steder i verden jeg nogensinde har oplevet – minusgraderne strakte sig fra frysepunktet til -60 grader mens den måde jeg blev mødt at jakuterne i deres hjem var varm og gæstfri – en åbenhed og kærlighed jeg også sjældent har oplevet,” fortæller Sarah. Hun blev forelsket i den barske natur, i kulden, det tilfrosne landskab og ikke mindst befolkningen. Hun blev fascineret af, hvordan unge mennesker vokser op i landsbyer med kun 300 indbyggere. De lever et sted med vintre der varer 9 måneder, hvor de sammen finder ind til en kerne af nærvær og trækker sig væk fra omverdenen – en befolkning og en ungdom der er tæt forbundet med hinanden.

Det fotografiske projekt ’Frozen’ opstod på denne rejse og har nu udviklet sig til en udstilling og en bogudgivelse, der har lancering på KVIT Galleri i København fredag den 22. september (kl. 17.00-21.00). ’Frozen’ kan ses som et fotografisk digt af Yakutias ungdom samt en undersøgelse af et sted i verden de færreste af os kender til og måske dårligt nok har hørt om.

Foto: Sarah Michelle Riisager.

Foto: Sarah Michelle Riisager.

03s.jpg
05s.jpg

”Min tilgang til fotografiet har altid været nysgerrigt og følsomt. En nysgerrighed jeg gerne vil være åben overfor, fortolke og dele med resten af omverdenen. Jeg vil gerne ind under huden på de mennesker jeg møder og fotograferer, jeg vil gerne føle, opdage og blive fascineret. I mit arbejde fokuserer jeg altid på at være personlig, intuitiv og ikke mindst ydmyg. Jeg fokuserer på forholdet mellem mennesker og det at være tilstede – tilstede i en verden jeg har svært ved at forstå men gerne vil forstå.”

Foto: Sarah Michelle Riisager.

Foto: Sarah Michelle Riisager.

’Frozen’ er en 24 siders plakatbog der kan foldes ud til 12 plakatopslag i størrelsen 56 x 42 cm. Den er 1st edition og alle eksemplarer er nummererede og signerede. Bogen er udgivet på det Københavnske forlag Brothas, der har sit fokus på den næste generation af fotografer. Brothas blev etableret i 2016 af Magnumfotografen Jacob Aue Sobol, hvor han årligt mentorer et udvalg af fotografer, deler sin passion for bogproduktion og følger deres proces i at udgive deres egne bøger.

Foto: Sarah Michelle Riisager.

Foto: Sarah Michelle Riisager.

07s.jpg

Sarah Michelle Riisager (f. 1990) er en dansk billedkunstner der arbejder med fotografi, video og skulptur. Fra 2011 til 2013 studerede hun på Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole, hvor hendes kamera blev en måde for hende at håndtere sorgen ved at miste sin far kort tid forinden. Efter Fatamorgana flyttede hun til Skotland for at studere Fine Art Photography på Glasgow School of Art i tre år. Sarahs arbejde er bl.a. blevet udstillet i København (DK), Glasgow (UK), New York (USA), Pingyao (CHN), Krakow (PL) og Arles (FR). I sommeren 2016, da hun flyttede tilbage til København, blev hun valgt til at være en del af den årlige udstilling ’Ung Dansk Fotografi’ på Fotografisk Center samt ’Forårsudstillingen’ på Charlottenborg i København.

I juli 2017 blev hendes nyeste bogprojekt ’Frozen’ udstillet på galleriet A Space For Photography i Arles, Frankrig under den prestigefyldte fotofestival Les Recontres de la Photographie.

Sarah Michelle Riisager "Frozen"
D. 22. – 24. september 2017 (Fernisering fredag d. 22. september, kl. 17.00-21.00).
KVIT Galleri, Blågårdsgade 31C, 2200 København N.
Åbningstider: Fredag: 17.00-21.00, lør-søn: 12.00-17.00.

Earlier Event: September 22
CHRISTINA CAPETILLO "ANTROPOSCENISK ARKIV"
Later Event: September 22
SOLOUDSTILLING: ADAM JEPPESEN