0
0
Back to All Events

ROSE EKEN "AFTERBEAT"


  • Horsens Kunstmuseum, Horsens Carolinelundsvej 2 Horsens, 8700 Denmark (map)
Rose Eken, Jacket with Green Sleeve, 2018 (Acrylic and tinsel foil on glass, 120 x 100 cm).

Rose Eken, Jacket with Green Sleeve, 2018 (Acrylic and tinsel foil on glass, 120 x 100 cm).

Pressemeddelelse, juli 2018

Horsens Kunstmuseum præsenterer for første gang Rose Eken i særudstillingssammenhæng i efteråret 2018. Museet har igennem en årrække fulgt Rose Ekens arbejde og erhvervede tilbage i 2014 det første værk af kunstneren til museets samling, og siden er flere fulgt.

Udstillingen tager afsæt i Rose Ekens mangeårige interesse for populærkultur og for rockmusikkens univers og værkerne indrammer på forskellig vis øjeblikket lige før eller lige efter en koncert. Udstillingens tre rum danner ramme for en fortælling om koncerten, om musikeren og om publikum. I det første rum mødes vi af en ny serie af glasmalerier, der på forskellig vis repræsenterer musikfans, gennem den måde de dyrker deres idoler for eksempel ved at overtegne deres jakke eller skoletaske med bandnavne.

Museets store udstillingssal iscenesættes som et mennesketomt rum, fastfrosset i tid og rum; øjeblikket efter en koncert er slut, musikerne har forladt scenen og publikum er gået hjem. Tilbage er de opstillede sikkerhedshegn, nedtrampede øldåser, plastikkrus og cigaretskodder – her dog alle lavet i keramik.

Rose Eken, ‘Metallica’ Trommeskind (Lars Ulrich) Blodstænk, 2012, broderi på silke, 46x46cm.

Rose Eken, ‘Metallica’ Trommeskind (Lars Ulrich) Blodstænk, 2012, broderi på silke, 46x46cm.

Værkerne fremstår umiddelbart håndgribelige og virkelighedstro, men ved nærmere øjekast vil man opdage, at skala og proportioner har undergået en forandring. I museets sidste rum mødes publikum af en serie broderier, der går helt tæt på musikeren – i dette tilfælde trommeslageren. Eken har i en årrække indsamlet kendte trommeslageres trommeskind og overført slagmærker efterladt på skindet til silkestof - sting for sting. Hver trommeslager har sit eget unikke aftryk, hvilket gør de enkelte skind meget forskellige. Broderierne er således både et konkret portræt og en abstraktion over en konkret handling. Et billede på slag, rytme, energi og lyd. En gentagelse af et andet menneskes gentagelse – et afterbeat.

Fernisering: Lørdag d. 15. september, kl. 14.00.

Rose Eken, Installation 2017.

Rose Eken, Installation 2017.

SÆRARRANGEMENTER:

I forbindelse med udstillingen inviterer Horsens Kunstmuseum til en række særarrangementer:

  • Offentlig omvisning søndag d. 16. september kl. 14.00 ved Sanne Hvidt.
  • Kunst & Kaffe om Rose Ekens udstilling søndag d. 28. oktober kl. 14.00 ved Sanne Hvidt.

Udstillingen er gavmildt støttet af Statens Kunstfond.