0
0
Back to All Events

REZA SHAFAHI "ART FROM THE OUTSIDE"


  • Kvit Galleri, København Blågårdsgade 31C København, 2200 Denmark (map)
Reza Shafahi.

Reza Shafahi.

Pressemeddelelse, marts 2019

New Gallery præsenterer Reza Shafahi: Art from the Outside.

Iranske Shafahi begyndte sin kunstneriske karriere i den høje alder af 72 år. Nu præsenterer New Gallery soloudstillingen Art from the Outside, og giver for første gang danskerne mulighed for at opleve Shafahis betagende billedverden. Reza shafahi begyndte at male og tegne på opfordring af sin søn, Mamali, ifbm. med far/søn udstillingen ”Daddy Sperm” i Paris i 2013. Udstillingen tog udgangspunkt i en række emner, som far og søn hver især fortolkede og udstillede side om side. ”Daddy Sperm” blev starten på Reza Shafahis karriere, som i dag er repræsenteret af gallerier i Tehran, Paris og nu også i Danmark af New Gallery. Til sommer skal Shafahi indgå i en gruppeudstilling på Palais de Tokyo i Paris med over 100 værker.

Reza Shafahi.

Reza Shafahi.

Reza Shafahi.

Reza Shafahi.

Shafahis formssprog er figurativt og umiddelbart.

De stærke farver og naivistiske motiver spiller op mod værkernes alvor og politiske kommentarer for eksempel flaget, kvindeansigtet og den nøgne, blottede krop. Det kvindelige portræt går igen i mange af Shafahis værker, og det portrætteres med en melankoli og en styrke, skønhed og råhed. Blyantstegninger af kvinder med nøgne kroppe og tungen stikkende ud af munden vækker erotiske tanker hos tilskueren, men den viser også en frigørelse af og hyldest til den kvindelige krop.

Reza Shafahi er inspireret af digte og litteratur, såsom den persiske 1100-tals filosof og digter Khayyám, grundlæggeren af sufiordenen og digteren Rumi og det moderne Irans mest kendte kvindelige digter Forough Farrokhzad. Verdensnyheder, film og fotografi er også stærke og tydelige inspirationskilder i Reza Shafahis kunst. Udstillingen ”Art from the Outside” åbner den 28. marts og vises i KVIT Galleris lokaler på Blågårdsgade, Nørrebro. Værkerne kan opleves igennem weekenden den 29. og 30. marts.

Reza Shafahis instagram.

Velkommen til fernisering: d. 28. marts 2019, kl. 17-20.
Udstillingsperiode: d. 28. marts - 30. marts 2019.
Åbningstider: Fredag kl. 11-18 og lørdag kl. 11-16.


Om galleriet: New Gallery er et pop-up galleri i København, som udstiller værker af nye og upcoming kunstnere. Som et pop-up galleri skifter udstillingsstedet for hver gang. New Gallery repræsenterer en udvalgt gruppe af både internationale og nationale kunstnere, der arbejder inden for en bred vifte af teknikker, medier og praksisser. Julie Flyvbjerg Maindal, der ejer New Gallery, har en baggrund fra b.a. V1 Gallery, Niels Borch Jensen Gallery & Editions og The Apartment. I dag driver hun sit eget galleri.