0
0
Back to All Events

REFLEKTOR LIGHT FESTIVAL 2017


  • Søndermarken, Frederiksberg Søndermarken 2000 Frederiksberg Danmark (map)
Reflektor Light Festival, 2016.  Dichroic Sphere  af Jakob Kvist. Foto Kim Matthäi Leland.

Reflektor Light Festival, 2016. Dichroic Sphere af Jakob Kvist. Foto Kim Matthäi Leland.

Pressemeddelelse

Lys-festival fejrer lyset i alle dets afskygninger. For andet år i træk inviterer REFLEKTOR Light Festival publikum ind i mørket til kunst, talks og workshops med lyset i centrum.

Vildtvoksende natur og høje trækroner danner kulissen for REFLEKTOR Light Festival, der finder sted i Søndermarken på Frederiksberg den 5.-7. oktober. Under overskriften ‘Lys og Mørke’ trækker festivalen lyset og kunsten ud under den åbne - mørke - himmel, hvor der er plads til ro, refleksion og inspiration. Gennem de tre dage, som den gratis festival varer, kan man opleve stemningsfulde lyskunstværker, guidede gåture, inspirerende talks og ikke mindst workshops, hvor man selv kan få lov til at lege med.

“Vores ambition er at præsentere et program, hvor man ikke kun ser og hører om lys, men mærker på egen krop, hvilken betydning og indflydelse lys og mørke har. Derfor har vi brugt mange kræfter på at udvikle eksperimenterende, inddragende og sanselige events. Med temaet Lys og Mørke, vil vi gerne undersøge de sanselige og emotionelle kvaliteter ved lys og mørke og stille skarpt på hvilken indflydelse de har på den måde, vi opfatter vores omgivelser og os selv,” siger festivalleder Christina Dvinge.

Reflektor Light Festival 2016.  Light Wave  af Michael Cleary. Foto Kim Matthäi Leland.

Reflektor Light Festival 2016. Light Wave af Michael Cleary. Foto Kim Matthäi Leland.

Et kreativt åndehul i mørket
På REFLEKTOR Light Festival kan man opleve ti værker, der er blevet skabt helt særligt til festivalen og de unikke rammer i Søndermarken. Blandt andet bliver den ikoniske Poppelhøj omdannet til en svævende lysinstallation, grusstier og monumenter bliver brugt som lærred for videoværker og i Den Kinesiske Pavillon kan publikum lade sig omslutte af en sanselig lys- og lydinstallation. På programmet finder man flere internationale kunstnere, og ikke mindst den danske kunstnergruppe Obscura Vertigo, der tidligere på året fik stor opmærksomhed med deres populære installation The Wave på Ofelia Plads.

Udover kunstinstallationerne byder programmet hver aften på talk, make and walk - oplæg/debatter og workshops på to indendørsscener og vandringer rundt i parken. Blandt andet dykker kulturhistoriker og etnolog Jan Garnert ned i livet før elektricitet og fortæller historien om mørke og lys. Fotograf Astrid Maria Busse Rasmussen eksperimenterer med lys og lyseffekter og tager publikum med på en fotovandring i parken. Og Copenhagen FabLab står for en lysworkshop for børn, hvor man kan lave sit eget badge, der lyser op i mørket.

Reflektor Light Festival, 2016.  Colour Spaces  af Christina Augustesen. Foto Kim Matthäi Leland.

Reflektor Light Festival, 2016. Colour Spaces af Christina Augustesen. Foto Kim Matthäi Leland.

Festivalen og de forskellige events er for nysgerrige sjæle i alle aldre, og både børn, unge, voksne og pensionister vil kunne finde ro i mørket og et kreativt åndehul.

Bag festivalen står tre unge ildsjæle og iværksættere, der alle med en passion for lys, har samlet det bedste fra hver deres fag: design, kunst og antropologi i én festival. Det er anden gang, at festivalen finder sted. I 2016 blev festivalen besøgt af op mod 8000 personer. Vil du være sikker på plads til walk, talk og make-arrangementerne, så sørg for at møde op i god tid.

Reflektor Light Festival, 2016 i Søndermarken. Foto Kim Matthäi Leland.

Reflektor Light Festival, 2016 i Søndermarken. Foto Kim Matthäi Leland.

Årets kunstnere:
OBSCURA VERTIGO (DK), BERIT DRÖSE (DK), ANDRÉ MAIA (PT), JAKOB OREDSSON (SE), LIUBOV MOSKVINA (RU/DE), TIMO A. AALTO (FI), CIRCUIT CIRCUS (DK), AAU CPH STUDENTS (INT), KADK STUDENT: SOFIE LUND (DK/NO), HIROSHI SAMBUICHI (JP) (THE CISTERNS).

REFLEKTOR Light Festival 2017
5.–7. oktober 2017 | Hver dag: kl. 18.30 - 23.00
Officiel åbning: Torsdag d. 5. oktober, fra kl. 18.30 | Facebook event

Reflektor Light Festival, 2016. Lyskunst af Byen Sover. Foto Kim Matthäi Leland.

Reflektor Light Festival, 2016. Lyskunst af Byen Sover. Foto Kim Matthäi Leland.

Earlier Event: September 30
SKULPTURLANDSBY SELDE 2017