0
0
Back to All Events

REBECCA LOUISE LAW "HOVMOD"


  • Skovgaard Museet, Viborg 2-4 Domkirkestræde Viborg, 8800 Denmark (map)
Rebecca Louise Law, Hovmod | Skovgaard Museet, 2017.

Rebecca Louise Law, Hovmod | Skovgaard Museet, 2017.

Rebecca Louise Law har taget den internationale kunstscene med storm og når Skovgaard Museet i Viborg præsenterer udstillingen ”HOVMOD” er det første gang, hun udstiller i Skandinavien. Publikum kan se frem til tusindvis af visne blomster, mindre blomsterinstallationer i gamle møbler og dystre fotografier af buketter. 

Den værste dødssynd
I udstillingen ”HOVMOD” fortolker Rebecca Louise Law en af de ældgamle dødsynder, der stadig forfølger mennesket i dag. Med et moderne syn og gennem brug af blomster, minder hun publikum om, at alting er forgængeligt og har sin tid. Hovmod er det modsatte af ydmyghed og i Rebecca Louise Laws værker er blomsternes langsomme visnedød en påmindelse om, at den værste dødssynd - hovmod - står for fald.

Tusindvis af visne blomster hænger ned fra museets loft i én stor installation. Mindre blomsterinstallationer i montrer og gamle møbler er placeret rundt omkring på museet og væggene er fyldt med fotografier inspireret af vanitas og memento mori-motiver. Det er fotografier, der minder om hollandske blomstermalerier fra 1600-tallet, hvor kunstnere som Jan Breughel d.y. og Ambrosius Bosschaert skabte spraglede buketter på mørke baggrunde. Rebecca Louise Laws værker rummer overraskende elementer, der viser, at hun ikke bare viderefører genren, men også fornyer den.

Udstillingen er del af udstillingsprojektet ”De syv dødssynder”, der er et samarbejde mellem Skovgaard Museet i Viborg, Randers Kunstmuseum, Glasmuseet i Ebeltoft, Horsens Kunstmuseum, Holstebro Kunstmuseum MUSE®UM i Skive og Museet for Religiøs Kunst i Lemvig. Projektet er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Om kunstneren
Britiske Rebecca Louise Law har taget den internationale kunstscene med storm. Hun er en af Oprah Winfreys yndlingskunstnere og designfirmaer og kulturinstitutioner som Hermès, Jimmy Choo, Max Mara, Royal Opera House og The Victoria and Albert Museum i London har præsenteret hendes imponerende blomsterinstallationer.

Rebecca Louise Law (f. 1980) er uddannet BA (Hors) fra School of Arts and Cultures, Newcastle University i 2004. Som sjette generation af gartnere har hendes opvækst været præget af haver og natur. Som studerende arbejdede hun med blomstermotiver udført i olie på lærred. Senere brød hun med det todimensionelle for at undersøge blomsterne som kunstnerisk materiale og for på den måde at skabe mere sanselige oplevelser. Oplevelser, der udforsker rummene og tvinger publikum til at se sig omkring. 

Earlier Event: February 2
CHARLOTTENBORG FORÅRSUDSTILLING 2017
Later Event: February 3
MATHIAS & MATHIAS "ARTIE"