0
0
Back to All Events

RANDI & KATRINE "MACAW & MACAW"


  • GL Strand, København Gammel Strand 48 København, 1202 Denmark (map)
Randi & Katrine: Macaw & Macaw, (Installation i Montanasalen, Kunstforeningen Gl Strand), 2018. Foto: David Stjernholm.

Randi & Katrine: Macaw & Macaw, (Installation i Montanasalen, Kunstforeningen Gl Strand), 2018. Foto: David Stjernholm.

Pressemeddelelse, marts 2018

Når kunstnerduoen Randi & Katrine d. 17. marts indtager Montanasalen i Kunstforeningen GL Strand bliver det med en overraskende installation, der udfordrer vores sædvanlige mødekultur. To skulpturelle fugle udformet som farvestrålende, blå papegøjer vil det næste års tid sidde med til bords ved alle fremtidige møder i Montanasalen.

Forestil dig, at du er på vej til møde på GL Strand. Du kan godt lide at komme i god tid og vælge din plads. Men da du træder ind i Montanasalen, er du ikke den første til mødet. Pladsen for enden af bordet er allerede taget. På denne stol tættest mod døren sidder en skikkelse klædt i blå fjerdragt. En menneskestor papegøje; vingerne let spredte, hovedet rankt, halefjerene rammer næsten gulvet. Og midt for på langsiden sidder en anden papegøje let akavet på sin stol. Med hovedet på skrå kigger den på dig. Er mødet begyndt, eller hvad foregår der?

Sådan forestiller kunstnerduoen Randi & Katrine sig mødet med deres nye installation i Montanasalen i Kunstforeningen GL Strand. Installationen består af to skulpturelle papegøjer, som er integreret på hver deres kontorstol og placeret strategisk omkring mødebordet. De indtager to forskellige mødepositioner og lægger sig i udseende op af de store Hyacinth Macaw-papegøjer, som lever i Amazonas. Med deres blå farve tilfører de rummet noget drømmende - en stemning, som gentages i en visuel markering på væggene, der refererer til mødesituationens typisk både rammefaste og kreative proces.

Ved at indføre et fremmed element i form af papegøjerne, der spiller direkte ind i mødesituationen, udfordrer Randi & Katrine møderummet som funktion og socialt rum. Til møder samles man sædvanligvis omkring bordet, og pladserne fordeles blandt mødedeltagerne efter mere eller mindre usagte regler. Alle ved, at det ikke er ligegyldigt, hvor man sætter sig i mødelokalet. Siddepladsen du vælger, når du træder ind i rummet, påvirker din position i mødet og din status i sammenhængen. Så hvad sker der, når to af pladserne allerede er optaget - af papegøjer?

Randi & Katrines nye værk skabt til Montanasalen ligger i forlængelse af deres øvrige praksis, hvor de skaber scenografiske fortællinger med et humoristisk og reflekterende blik for billeders symbolske og ikoniske kvaliteter. Deres installation bliver den 13. møderumsinstallation i Montanasalen, der er det faste møderum i GL Strand, som hvert år får en ny kunstnerisk installation. Rummet anvendes af både erhvervslivet og private til møder, netværkstræf, uformelle sammenkomster, eller af gæster i GL Strand, der herinde kan tage en pause og reflektere, samtale og få inspiration.

Randi & Katrine: Randi Jørgensen (f. 1974) Katrine Malinovsky (f. 1976) er uddannede fra Kunstakademiet i 2005 og har arbejdet som en kunstnerduo siden 2004. Deres arbejde er et resultat af deres fælles interesse for arkitektur, objekter og fortællinger, som de fortolker til monumentale installationer. Randi & Katrine har tidligere udstillet antropomorfiske huse i GL Strand, og kunstnerduoen har skabt flere stedsspecifikke installationer og skulpturer rundt omkring i verden.

Du er inviteret til fernisering fredag den 16. marts 2018 kl. 17.00, hvor kunstnerne vil være til stede.

Fernisering: fredag d. 16. marts, kl. 17.00.
Udstillingsperiode: d. 17. marts 2018 og et år frem.

Montanasalen i Kunstforeningen GL Strand er støttet af Montana.