0
0
Back to All Events

PERNILLE WITH MADSEN "PWM" 📷


  • Ringsted Galleriet, Ringsted Bøllingsvej 15 Ringsted, 4100 Denmark (map)

Pernille With Madsen “pwm” (installation view). Foto: Morten K Jacobsen.

Pressemeddelelse, februar 2019

Det er med slukket lys og åbne øjne at Ringsted Galleriet indleder forårssæsonen 2019 med soloudstilling pwm af Pernille With Madsen, der via forskellige videoværker arbejder med bevægelse og stilstand. Det er mere gak end det umiddelbart lyder. Med sans for absurde iscenesættelser, hvor bitte små forskydninger blæses stort op, detaljer og variationer dyrkes, skaber Madsen sære værker, der både synes genkendelige og fremmede.

Med udstillingen på Ringsted Galleriet viser Madsen i et mørklagt udstillingsrum, ’lysebilleder’ på fladskærme, 3 videoprojektioner på kasser, der udover at give videomediet en rummelig karakter, også påkalder sig opmærksomhed som medie. Værkerne er lig med den måde de er blevet til på - deres materiale og deres proces. Madsen sanser via teknologien. Ikke forstået som den højteknologiske, nærmere den lavteknologiske. Der skabes og opleves simultant igennem en slags analogt filter. I selskab med Pernille With Madsen er vi tættere på ’60ernes video-avantgarde, som vi ser det hos John Baldessari og Bruce Nauman, og deres hang til gentagelse og manglende drama. Filmsporet henter dog også inspiration fra surrealismen, med det hverdagslige aspekt sat ind en fremmedgørende ramme. Det fremmedgørende element er et omdrejningspunkt i Madsens billedkunstneriske ærinde, hvor hun forsøger at ’opfinde tilfredsstillende former for fremmedgørelse’, som hun siger.

Udstillingen er kurateret af Morten K Jacobsen.

Pernille With Madsen “pwm” (installation view). Foto: Morten K Jacobsen.

Med udstillingsprogrammet de-co-lage! der tog afsæt i efteråret 2017, kigger vi på kunstens tilpasningsevne (eller mangel på samme). Med dette program ønsker at vi indfange det enorme spænd, der er i kunstrummet. Fra det lille formelle nørderi, det politiske, til spektakulære magtdemonstrationer. pwm er den tiende af tolv udstillinger i udstillingsprogrammet.

Pernille With Madsen “pwm” (installation view). Foto: Morten K Jacobsen.

Pernille With Madsen “Airpop” (detalje), 2019. Foto: Morten K Jacobsen.

Pernille With Madsen “High Tensity,” 2019. Foto: Morten K Jacobsen.

Pernille With Madsen “Airpop,” 2019 og “High Tensity,” 2019.
Foto: Morten K Jacobsen.

Pernille With Madsen “pwm” (installation view). Foto: Morten K Jacobsen.

Holdet bag Ringsted Galleriet inviterer indenfor til et møde med det billedkunstneriske felt. Her vil der være mulighed for at opleve høj kunstfaglighed i en afslappet og imødekommende ramme. Der vil være lidt øl, vin, sodavand, snacks af en art, og ikke mindst såkaldt artist-talk, hvor man får mulighed for at høre kunstnernes tanker omkring værkerne. Som noget nyt, vil vi fremover afholde finisage den sidste fredag i udstillingsperioden. Vi glæder os til at se Jer til åbningen med artist talk og et lille glas!

Fernisering: Lørdag d. 2. marts, kl. 13-15 | Facebook event
Finissage: Fredag d. 22. marts, kl. 17-20.
Udstillingsperiode: 2. marts - 23. marts 2019.
Åbningstider: Lørdag: kl. 13-16, eller efter aftale.

Pernille With Madsen “Building Ruins I,” 2017, “Airpop,” 2019 og “Liftet,” 2019. Foto: Morten K Jacobsen.

Pernille With Madsen “Building Ruins I,” 2017 og “Liftet,” 2019.
Foto: Morten K Jacobsen.

Pernille With Madsen “Liftet,” 2019. Foto: Morten K Jacobsen.

Pernille With Madsen “pwm” (installation view). Foto: Morten K Jacobsen.