0
0
Back to All Events

PERNILLE WITH MADSEN & ÉMILE SADRIA "MELLEM DET FORVENTEDE OG FORESTILLEDE"


  • Til Vægs, København Lundtoftegade 9 København, 2200 Denmark (map)
Pernille With Madsen “Building Ruins II,” 2019 (1.30 min. loop).

Pernille With Madsen “Building Ruins II,” 2019 (1.30 min. loop).

Pressemeddelelser, februar 2019

Udstilling af Pernille With Madsen og Émile Sadria // Samtidig åbning af Malene Landgreens vægudsmykninger i Lundtoftegade.

Pernille With Madsen

I Building Ruins I og Building Ruins II blander arkitektur og figurer sig til noget, der kan minde om surrealist-inspireret film-spor. Sekvenserne forsøger at sammenflette det reale og det fantastiske – uden det sensationelle! Som en flydende forlængelse af hverdagslig erfaring sådan som det lader sig gøre i tilstanden mellem drøm og vågen.

Pernille With Madsen “Untitled Restless,” 2017 (4.30 min. loop).

Pernille With Madsen “Untitled Restless,” 2017 (4.30 min. loop).

I Untitled - Restless er filmede bygninger, facader og opstablinger i atelieret, sat sammen som en slags uendelig kulisse der glider forbi. Det genkendelige dukker op hist og her og afslører et skalaforhold, der ellers flyder. Videoen er en slags analog motion graphic lavet ud af bevægelser lagt over hinanden. Det er et univers uden fast perspektiv eller retning, der flyder forbi, som en uendelig touch skærm - eller bare materialer kørt igennem et selvopfundet filter, en effekt-maskine.

I High Tension Potential ses en menneskelig skikkelse i et ukendt tomrum. Skikkelsen står i kontrast til omgivelserne, som en skulptur af små lysende stjerner, der springer livligt afsted over mørket. Det er som om tid og sted står stille, i dette lydløse rum, hvor alt langsomt opløses eller skifter form.

Pernille With Madsen er uddannet på det Jyske Kunstakademi i 2003 og bor og arbejder i dag i København. Hun har deltaget i både solo- og gruppeudstillinger i ind- og udland, herunder Brandts, Galleri Susanne Ottesen, Danske Grafikers Hus, Overgaden, Horsens Kunstmuseum samt Faculty of Fine Art i Cuenca, Spanien. Derudover har With Madsen lavet udsmykningen Kollaps i 2006 til Aalborg Seminarium.

Émile Sadria “Slam Brake,” 2019 (loop).

Émile Sadria “Slam Brake,” 2019 (loop).

Émile Sadria

Slam brake attempts to depict a possible phenomena of the not-so-distant future.

Two young friends are partakers in an ongoing challenge to the self driving auto industry, one which evolves in sync with each technological advancement. For the sake of the gesture, they experiment and test the capabilities of the artificial neural network of the self driving fleet which moves only on certain designated roads in and out of the capital. In the film, a desire to test the operability of the systems of the future leads only to a vision of a malfunctioning present.

Émile Sadria er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2014. Émile har udstillet flere steder i Danmark blandt andet Martin Asbæk Gallery, Fotografisk Center, Charlottenborg og Arken Museum for Modern Art. Han har desuden udstillet i Paris, London og Tyskland.

Fernisering: Fredag d. 1. marts, kl. 17-18.30 | Facebook event
Udstillingsperiode: 1. marts - 28. april 2019.
Åbningstider: Torsdag-søndag: kl. 9-19.


Malene Landgreen, Vægudsmykning i Lundtoftegade.

Malene Landgreen, Vægudsmykning i Lundtoftegade.

Åbning af Malene Landgreens udsmykning i Lundtoftegade

Malene Landgreen fik i 2018 til opgave at udsmykke Lundtoftegades lange parterregange. Det er der kommet 4 smukke udsmykninger ud af, som vi er meget stolte over at kunne vise frem. Malenes udsmykninger har alle det, der kan kaldes et bladmotiv til fælles. Udsmykningerne introducerer et organisk forløb, der varierer farvemæssigt og danner rammen for et nyt, både koloristisk, grafisk og rytmisk motiv.

Farverne er nøje udvalgt til Lundtoftegade med et ønske om at frembringe lys, helhed og harmoni i parterregangene. Denne nøje udvalgte farvepalette kan varieres i det uendelige og forstærker motivet og dets overgange, hver gang et bladmotiv repeteres i en ny farve - den ene farver griber den næste og motivet vokser. Selvom motivet repeteres bliver det også hele tiden forandret. Ny farve. Ny størrelse. Ny placering. Nye farvesammensætninger. Alt sammen noget, der optimerer stedets genkendelighed og muligheden for at orientere sig. Hver opgang får derfor sin egen nye farve og identitet, der kan fungere som pejlemærke for beboerne. Vi glæder os til at se jer - Vel mødt!

Åbning: Fredag d. 1. marts, kl. 17.30 | Facebook event
Malene Landgreen vil fortælle lidt om udsmykningsprojektet og besvare eventuelle spørgsmål.