0
0
Back to All Events

PAUL MCDEVITT "CAVE PAINTINGS"


  • Martin Asbæk Gallery, København Bredgade 23 København, 1260 Denmark (map)
Paul McDevitt, Secret Society, 2017 (149 x 108,5cm).

Paul McDevitt, Secret Society, 2017 (149 x 108,5cm).

Pressemeddelelse, November 2017

Det er med glæde, at Martin Asbæk Gallery kan præsentere dette års sidste udstilling, hvor vi fra fredag den 1. december byder Jer velkommen til Cave Paintings – en farverig og tankevækkende udstilling af den skotske kunstner Paul McDevitt.

I udstillingen præsenterer McDevitt nye værker, der alle omhandler den maleriske gestus repræsenteret i grafisk form. De store billedflader er præget af abstrakte, bløde former, der bevæger sig ind og ud af hinanden, og giver værkerne et fangende og flygtigt udtryk. Nogle af værkerne indeholder tekststykker, der består af fragmenter fra gamle by- og vejskilte, der stammer fra kunstnerens første år bosat i Berlin, før han endnu kunne sproget. Det er ikke selve ordenes betydning, der er det væsentlige, men derimod selve det grafiske udtryk, som skiltene dengang efterlod og som fyldte McDevitt med fascination. Det er da også dette udtryk, eller rettere idéen om at sætte forskellige aftryk, der har inspireret McDevitt.

Paul McDevitt, Masked Dancer, 2017 (149x108,5cm).

Paul McDevitt, Masked Dancer, 2017 (149x108,5cm).

Af samme grund har udstillingen titlen Cave Paintings, der refererer til de første maleriske udtryk i menneskets historie, nemlig de forhistoriske hulemalerier. Dette vidner om, at mennesket har brugt visuelle udtryk til bedre at forstå den verden, vi lever i men også til at sætte aftryk på vores eksistens og efterlade spor til næste generation. Noget, vi har fortsat med lige siden.

Værkerne kan således betragtes som visuelle aftryk. Han har efterladt os spor, som fortæller noget om hans liv og historiske kontekst, samt hvad der fascinerer og inspirerer ham. Værkerne kan således betragtes som store vinduer, der på den ene side viser men som samtidig også skjuler: Henvisninger til lukkede og forladte butiksvinduer i England, hvor glasset er hvidbemalet for at skjule et udsyn til de tomme lokaler, lader værkerne fungere som øjebliksbilleder af den britiske identitet i en tid med økonomisk og politisk usikkerhed, men er samtidig en udforskning af en abstrakt gestus inden for maleriets verden.

Paul McDevitt, King's Crown, 2017 (149 x 108,5cm).

Paul McDevitt, King's Crown, 2017 (149 x 108,5cm).

McDevitt er i sit kunstneriske virke inspireret af forskellige strømninger i kunsthistorien, der har ønsket at radikalisere den traditionelle forståelse af, hvad et billede skal kunne og indeholde. Hans afvisning af at udbrede traditionelle kunsthistoriske hierarkier skaber nye, inspirerende billeder, der fokuserer på virkelighedens realiteter og dekonstruerer de myter, der stadig klamrer sig til maleriets praksis. ”Jeg ville lave en udstilling om malerier uden at bruge maling”, forklarer McDevitt.

Paul McDevitt (f. 1972) blev født i Troon, Skotland, og er uddannet ved Chelsea College of Art i London i 2000. I dag bor og arbejder han i Berlin. Hans værker er udstillet flere steder både nationalt og internationalt, og han har haft flere soloudstillinger på internationalt anerkendte gallerier såsom Galerie Martin van Zomeren, Amsterdam; Stephen Friedman Gallery, London; Sommer & Kohl, Berlin. Han er repræsenteret i flere store offentlige samt private samlinger.

Earlier Event: December 1
LARS WORM & METTE BOEL "BEING & BEINGS"
Later Event: December 1
WALTHER&LANGGAARD'S JULESTUE