0
0
Back to All Events

DET JYSKE KUNSTAKADEMIS 3. ÅRS UDSTILLING "PARLIAMENT OF OWLS, MURDER OF CROWS"


  • Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Mejlgade 32-34 Aarhus, 8000 Denmark (map)

Pressemeddelelse, april 2018

3. årgang på Det Jyske Kunstakademi udstiller ifbm. afslutningen af første del af uddannelsen som billedkunstner. De studerende har valgt Aarhus Rådhus og Splab som årets udstillingsrum.

Om udstillingen skriver de studerende selv: På engelsk bestemmes navnene på dyreflokke af den specifikke arts karakter. Uglerne samles i råd og trækker på hinandens visdom på trods af deres ensomme natur. Kragerne holder processer hvor individer der har forbrudt sig mod kollektivet dømmes og straffes.

Kunstnerne fører Det Jyske Kunstakademis fane ind i Arne Jacobsens topdesignede befæstning i centrum af byen og tilbage til slagteriet i baggården på Det Jyske Kunstakademi.

Udstillingen er delt op i tre dele
På Aarhus Rådhus indtages trafiksalen med indgreb, der på forskellig vis går i dialog med de specifikke arkitektoniske rammer og de symbolske betydningslag rådhuset rummer.

På Det Jyske Kunstakademi udstilles der på skolens egen udstillingsplatform Splab. Vi har været interesserede i dialogen, der opstår i kraft af todelingen af udstillingens fysiske rum – to radikalt forskellige omgivelser, der dog begge repræsenterer en essentiel del af kulturen i Aarhus.   

Udstillingens tredje del udfoldes på en usb-nøgle, der er designet til lejligheden. På usb-nøglen bidrager hver studerende med digitalt indhold, og denne del vægter vi lige så højt som værkerne udstillet på rådhuset og kunstakademiet. Denne treenighed har vi arbejdet med under titlen: “parliament of owls, murder of crows”, hvortil usb nøglen har sin egen undertitel: “gaggle of geese”."

De deltagende kunstnere er:
Eliyah Mesayer
Frederik Rønde Sørensen
Luna Lund Jensen
Max Gam Iversen
M.B. Pedersen
Sabine Wedege
Stine Rosdahl
Villiam Miklos Andersen   

Fernisering: Torsdag d. 3. maj, kl. 15-17 (Aarhus Rådhus) og kl. 17-19 (Det Jyske Kunstakademi).

Det Jyske Kunstakademi
Mejlgade 32, 8000 Aarhus C.
Fernisering: d. 3. maj kl. 17 - 19.
Åbent: 4.-5. samt 7.-10. maj, kl. 15 - 18.

Aarhus Rådhus   
Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C.
Fernisering: d. 3. maj kl. 15 - 17.
Åbent: 4.-6. samt 8.-9. maj 2018
Hverdage kl. 8-14, lørdag kl. 10 – 14.