0
0
Back to All Events

NULEINN "12 HOURS IN HEAVEN"

  • EC1 24H, København Griffenfeldsgade 27 København, 2200 Denmark (map)
Nuleinn. Foto: Magga Ploder.

Nuleinn. Foto: Magga Ploder.

Pressemeddelelse, marts 2018

I en kulmination af sci-fi-dystopi, feminisme, populærkultur, reality shows, computerspil og det kultiske undersøger kunstnerduoen NULEINN i 12 timer en alternativ virkelighed. I en participatorisk performance inviteres deltagerne ind i et tidsbegrænset rum, hvor de skal dyste mod hinanden ved at indsamle point, der kan give og fratage dem rettigheder i et konstrueret rum.

Big Brother holder øje igennem overvågningskameraer og foreviger deltagernes oplevelser i et digitalt rum. Performancen bliver livestreamet på Facebook – her vil digitale deltagere have mulighed for at påvirke den fysiske situation med point og opgaver til de deltagende.

Deltagerne inviteres ind i en performanceinstallation, der har til formål at vende virkeligheden på vrangen og kigge på teknologiernes skyggesider. I installationen vil vi opsætte områder, hvor deltagerne kan indsamle point alt efter, hvordan de agerer i rummet. Ved indtjekning får deltageren oprettet en profil, får et nyt navn og en uniform i et enkelt ritual. Her efter er deltageren klar til at begynde sin tid i performancen ”12 Hours in Heaven”. Der vil f.eks. være et bibliotek bestående af udvalgte manifester, en lounge hvor deltagerne vil få mulighed for at tage pauser, et aktivitetsområde til fysisk udspredelse og en spisestue med ernæringsmuligheder.

Vi vil reflektere over vores virkelighed, tidslighed og sociale nærvær igennem en ekstrem tilstand, med referencer til populærkulturens værker så som Margret Atwoods feministiske dystopier eller en sci-fi episode af Netflix's Black Mirror. Vi vil tage højde for udstillingsstedets forhistorie, hvor galleriet X and Beyond har formået at iscenesætte disse problematikker på elegant vis.

Derudover vil vi bygge videre på vores egen praksis der igennem årene har omhandlet cyborgen og cyberfeminisme med sci-fi som omdrejningspunkt. Med denne installation eksperimenterer vi med en mere deltagerorienteret performance både for at udfordre vores publikum, men også for at undersøge hvilke scenarier, der kan udspille sig i de opsatte betingelser.

Om udstillingsstedet: FSK – Foreningen for Samtidskunst er en non-profit organisation, som arbejder for at skabe samtidskunstprojekter, -udstillinger og -netværk i Aarhus, Danmark, Norden, Europa og verden. Intet projekt er for småt, og intet projekt er for stort.

EC1 24H er baseret på idéen om tidsbaseret kunst. Programmet er struktureret som 21 udstillinger der udspiller sig over 21 dage. Det betyder at hver dag, i 24 timer er udstillinger. Hver udstilling er et samarbejde mellem kunstner og kurator. Alle deltagere tager udgangspunkt i tid og temporalitet, hvilket skaber mulighed for undersøgelse af metoder, medier, teknik og process. Dette sætter også spørgsmålstegn ved de nuværende standarder for et gallerirum og mødet med kunsten.

Dato og tid: Performancen vises i fire intervaller d. 21. april, 2018. Kl. 9.00 – 12.00, 12.00 – 15.00, kl. 15.00 – 18.00 og kl. 18.00 – 21.00. Pris for deltagelse er 45 kr + gebyr (tilmelding nødvendig).