0
0
Back to All Events

NOWHERELAND KUNSTFESTIVAL FOR BØRN 2019


  • Støberiet, København Blågårds Plads 5 København, 2200 Denmark (map)
NWL

Pressemeddelelse, august 2019

Sære undervandsdyr med kraftig hårvækst, finurlige skulpturer og byggevenlige firkanter udsmykket med organiske mønstre med figurative tendenser er bare noget af det du møder i Nowhereland.

Fra d. 13.-16. september 2019 omdannes Støberiet, Nørrebros lokale kulturhus, til et fantasifuldt og farverigt univers, når kunstfestivalen Nowhereland for andet år i træk inviterer børn og barnlige sjæle indenfor til fire dage med leg og fordybelse i Nowhereland. På festivalen kan du gå på opdagelse i den store sanseudstilling eller deltage i en række kreative workshops og aktiviteter.

Landet alle og ingen kender
Nowhereland er landet, hvor legen og fantasien slippes fri. Landet, som på mange måder adskiller sig fra den virkelighed, vi kender, men som alligevel vækker en hel del genkendelse hos de besøgende. Det er netop denne balance mellem det genkendelige og det abnorme og overraskende, der skaber rammen om festivalens univers. For de to illustratorer, Signe-Lill Valkvæ og Trine Løgstrup, der står bag festivalen, er vekselvirkningen mellem figurative og abstrakte elementer helt essentiel. Det er nemlig de skæve, sære og mytiske elementer, der tilføjes det genkendelige og figurative som vækker en undren og kreativitet.

NWL
NWL

Nowhereland – en kunstfestival for børn, blev etableret med ønsket om, at skabe et nytænkende festivalformat med fokus på at formidle og facilitere kunstoplevelser og kreative læringsaktiviteter i børnehøjde. Nowhereland er et sted hvor kunst bedst opleves gennem leg og bevægelse, og hvor børn kan prøve kræfter med egne kreative evner i samarbejde med andre børn. En stor sanseudstilling bygget i et væld af sanselige materialer skaber rammerne for hele festivalen og er skabt til at træde ind i, røre ved og lege i. Sanseudstillingen fungerer som ét stort værksted med det formål, at skabe et trygt og afgrænset rum, der appellerer til børns fantasi og inspirerer dem til selv at være kreative og deltage aktivt i festivalens workshops – og ikke mindst bidrage til universet. De forskellige workshops inkorporerer på forskellig vis elementer fra udstillingen og på den måde spiller alle workshops visuelt sammen med udstillingens udtryk. I løbet af de fire festivaldage udvides udstillingen i takt med de besøgende børns kreative tilføjelser til den, hvilket giver børnene medejerskab i festivalens tilblivelse. 

NWL

Fire dage med flodbølgedyr og fantastiske fortællinger
To af festivalens hverdage d. 13. og 16. september er udelukkende afsat til skoleklasser, mens weekenden d. 14. og 15. september er åbent for børn og deres familier. Skoleprogrammet byder på en række kreative workshops, der giver børnene en mulighed for at stifte bekendtskab med forskellige håndværk og medier. Eksempelvis kan børnene prøve kræfter med at skabe deres egne lydfortællinger og animationsfilm eller få indblik i arkitekturens eller biologiens verden. Dette med et ønske om at integrere kunst og kreative processer i børns læring og give dem redskaber til at forholde sig aktivt til det de ser og oplever. Festivalens familieprogram er mere løst orkestreret og lægger i højere grad op til fri leg og selvstændig udforskning af sanseudstillingen, men giver også gæsterne mulighed for at fordybe sig i de kreative værksteder og skabe spændende tilføjelser til den fælles udstilling.

Kom og oplev Nowhereland og bliv klogere på landet, som alle og ingen kender! 

NWL
NWL

Folkene bag: Trine Løgstrup (f. 1986) og Signe-Lill Valkvæ (f. 1988) er begge uddannede fra Designskolen Kolding og driver sammen designvirksomheden Nowhereland.

Periode: D. 14. og 15. september, 2019. Kl. 10-15. Arrangementet er gratis og åbent for alle, men egner sig særligt for børn i alderen 3-12 år. Børn under 7 skal være i følgeskab med en voksen.

Facebook event.

Festivalen samarbejder bl.a. med Læringsportalen Åben Skole og CPH-Volunteers og er støttet af Nørrebro Lokaludvalg, Nordea Fonden, Sonning-Fonden og BULP.

Earlier Event: September 14
SVEND LEHMANN BAGER "WHO OWNS NATURE?" 📷
Later Event: September 14
LOUISE BECH PEDERSEN "COLOR!"