0
0
Back to All Events

NIELS PLENGE "HISTORIEN OM DENNIS LUNDS RYGEKONTOR"


  • Pirpa, Valby Grønttorvet 22 Valby, 2500 Denmark (map)

Pressemeddelelse, februar 2018

HISTORIEN OM DENNIS LUNDS RYGEKONTOR
Video- og lydinstallation af Niels Plenge

Da Pirpa og Røm overtog lokalerne, som tidligere havde huset Karl Lunds Papirhandel, var der få spor tilbage af fortidens aktiviteter. Facadeskiltet var via en redigering med til at navngive Pirpa, men ellers kunne de rømmede lokaler ikke fravristes mange informationer om Grønttorvets storhedstid.

I Pirpa sidder der dog en tapestrimmel over døren ind til et lille aflukke, som huser toilet og håndvask. På strimlen står der: Dennis Lunds rygekontor. Den aktuelle udstilling startede mere eller mindre som en bunden opgave til Niels Plenge, nemlig at finde historien bag det provisoriske skilt.

Som dokumentarist kunne jeg have valgt at lave en gennemresearchet udstilling eller film, som fulgte enhver ledetråd, indtil den fulde sandhed var afdækket. Men er det muligt at belyse alle aspekter, og hvem kan give den fulde ufarvede forklaring? Bliver der ikke altid pyntet lidt på historien, hver gang den genfortælles? Udstillingen leverer således ikke det endelige svar på opgaven. Den konstruerer i stedet en fiktion om noget, vi ikke længere har adgang til. Den sande fortælling findes kun imellem ørerne på publikum.” - Niels Plenge.

Velkommen til en tilrøget fernisering fredag d. 23. februar, kl. 17-20.

Udstillingsperiode: d. 24. februar - 24. marts, 2018.
Åbningstider: Torsdage og fredage, kl. 13-17. Lørdage, kl. 11-15.

Videostill af historiefortælleren Andres Andreassen.

Videostill af historiefortælleren Andres Andreassen.

Later Event: February 23
GRUPPEUDSTILLING "FLESH"