0
0
Back to All Events

NAT BLOCH GREGERSEN PÅ RELÆET


  • Relæet, København Ahornsgade 21 København, 2200 Denmark (map)

Pressemeddelelse, marts 2018

Relæet er et vindue ud til gaden der fungerer som en kunstnerstyret stafet. Med afsæt i tidligere udstilling, indtager kunstneren rummet og videregiver efter udstillingen rummet til fri afbenyttelse for en ny kunstner. Anden kunstner i rækken var Anna Taina-Nielsen, der nu giver stafetten videre til Nat Bloch Gregersen. Stafetten løber året ud.

I udstillingen på Relæet præsenterer Nat Bloch Gregersen en installation med skulpturer fra serien ‘Synthetic Collection (Stones)’. Serien består af en række afstøbninger af fundne sten i transparente syntetiske materialer som polyurethan gummie og polyester. Afstøbningerne er delvis hule og opnår derved en dybde og lethed i form af i lag og transparens. Der opstår en forskydning mellem den ‘tunge’ organiske form og det ‘lette’ syntetiske materiale og åbner et nyt fortolkningsfelt.

Til denne installation er skulpturerne i deres skabelsesproces pigmenteret med UV, og vil ved brug af UV black lights transformeres til en fluorescerende lys-installation i nattemørket.

Nat Bloch Gregersen (f. 1986) arbejder med en vifte af medier som skulptur, installation, lys, lyd, tekst og oplæsning. Beskueren præsenteres ofte for viskøse og porøse installationer og skulpturer, som udforsker og krydser det binære forhold mellem det indvendige/udvendige og faste/flydende.

Med en dualistisk tilgang mødes modsætninger, og stiller åbne spørgsmål til perception og eksistens; det syntetiske overfor det organiske, det taktile overfor det sfæriske, det monumentale overfor det minimalistiske, det tunge og det lette, lyset og mørket, grænsen mellem det synlige og usynlige.

Arbejdet med transpares, lag, lys og skygger er tilbagevendende i Gregersens praksis, og tilfører elementer af noget metafysik, hvor en refleksiv dvælen og spørgsmål om ‘åndbarhed’ sættes i spil.

Til ferniseringen kan installationen opleves før og efter solnedgang kl. 18:29.

Fernisering: Fredag d. 23, marts, kl. 17:30 - 19:30.
Udstillingsperiode: d. 23. marts - 16. maj, 2018.

Later Event: March 23
LEÏLA GUINNEFOLLAU "MEL LEM"