0
0
Back to All Events

MORTEN ROCKFORD RAVN "SÅDAN SPILLER KLAVERET IKKE"


  • Frihavns Tårnet, København Hamborg Plads 5-7 Nordhavn, 2150 Denmark (map)

Pressemeddelelse, December 2017

A psychotic is a guy who’s just found out what’s going on.
— William S. Burroughs

På den note, er det os en fornøjelse, at byde velkommen til Morten Rockford Ravn største, og mest ambitiøse udstilling til dato. Efter at have brugt størstedelen i 2017, skiftevis i rollen som kunstner og hemmelig agent, kan vi nu snart løfte sløret for den mavepuster af en sag, som er blevet opbygget sideløbende med produktionen af værkerne, der vil fremvises i samme anledning.

Mortens arbejde svinger som et pendul mellem modpoler: Simplicitet og kompleksitet, orden og kaos. På samme måde springer værkerne i udtryk og form mellem det ydre, og indre rum, fra det kosmiske til molekylære. Friktionen mellem den menneskelige psykologi, og teknologiens overflødighedshorn forbinder værkerne gennem kontrast og modspil. Det handler om at springe ud fra en bjergside i håbet om at lære at flyve på vej ned, i en kaotisk verden hvor begreber som moral og etik er eksploderet som et kanonslag i en hundelort på fornuftens dørtrin. Der er noget på spil, det er ingen leg, det her.

Risikovilligheden reflekteret i sagen, som vil blive offentliggjort inden længe, er brændt ind på værkernes DNA, som er lavet under forløbet. Med en baggrund som professionel pokerspiller, er et liv på kanten af konformiteten og den dertilhørende kalkulerede risikovillighed ligeledes en del af Mortens DNA. Linjerne er udviskede på samme måde som vores fysiske virkelighed smelter sammen med den virtuelle, kan det være svært at sætte en finger på hvor det ene projekt starter, og det andet slutter. Du er inviteret til at træde ind i gråzonen, og bringe dine egen opfattelse til bordet.

Morten Rockford Ravn.

Morten Rockford Ravn.

Tilbage i 2015 afholdt Morten en udstilling med titlen: KAOS. Teksten til udstillingen startede som følger: "Verden er et kaotisk sted. Krig, reality-tv, Donald Trump, indkøbscentre, grædende babyer, Times Square forbrugsflash. Alle vil dirigere din opmærksomhed over på dem, deres produkt. 20 tabs åbne i den evige jagt på tilfredsstillelse. Det hedonistiske hamsterhjul på steroider." Kilde: Bitchslapmag.com

Udstillingen blev afholdt i samarbejde med AF*ART, som i deres seneste udgivelse, under temaet "Mod Systemer", har dækket historien omkring Mortens kamp mod den statslige degenerering af samtidskunsten. Derfor virkede det oplagt at gå sammen om denne historiske udstilling. I dag er Trump præsident, i mod alt forventning, og begreber som "fake news" og "post-faktuelt" er blevet uundgåelige definitioner af vores kaotiske tid, hvor korruption stortrives i røgslør fra Panama til Christiansborg.

I kampen mod korrupte systemer, og monoficering af vores kultur og kollektive bevidsthed, bliver der ikke sparet på kræfterne. Værkerne som danner grundlaget for udstillingen, afspejler fusionen mellem det sort/hvide - tilstedeblivelsen af det monokrome. Der er ingen flashy farver til at distrahere os fra substansen, blotlagte som et skelet er værkerne ekskaveret fra underbevidstheden af samfundets perverterede og psykotiske elementer. En boksekamp mod ideologi, dogmatisk gruppetænkning og den anti-intellektualisme som har banet vejen for Trump, såvel som den maskerede korruption der gennemsyrer det kulturelle landskab herhjemme.

Kom og se hvordan dette landskab har manifesteret sig i abstrakte former. Det bliver en aften du sent vil glemme, og fik vi sagt at der vil være lækre drinks fra Jameson, og kolde øl fra Tuborg?

Vi glæder os til at se jer!

I ugen op til udstillingen vil Morten lave løbende opdateringer på @afartmagazine og derudover dele nogle af værkerne, som vil blive vist på udstillingen, på sin egen profil @mortenrockfordravn.

Bemærk: Udstillingen vil også være åben i hverdagene i den efterfølgende uge fra d. 18. til 22. december, 2017 i tidsrummet 15-19 eller efter aftale.

Later Event: December 15
JAVIER TAPIA "CARGO"