0
0
Back to All Events

MORTEN ROCKFORD RAVN "2½ MINUT I MIDNAT"

  • Sydhavnsgade 28, København 28D Sydhavnsgade København, 2450 Denmark (map)
1 detalje.jpg

Dommedagsuret er historisk tæt på midnat. Uret repræsenterer en analogi for en global katastrofe, såsom global opvarmning eller atomkrig. Tiden bliver indstillet af prominente videnskabsfolk, heriblandt 18 Nobelprismodtagere. I år er vi i følge denne gruppe prominente tænkere nu tættere på en kataklysmisk begivenhed end under den kolde krig. Takkede være den orange mand i det hvide hus og et globalt tilbagesving til nationalisme, står dommedagsuret nu på 2½ minut i midnat.

I denne anledning bydes I hermed velkommen til Morten Rockford Ravn’s seneste udstilling, der tager sin titel fra dommedagsuret’s nuværende status, som et symbol på det klima værkerne er udsprunget af.

Malerierne som danner grundlaget for udstillingen er primært udført i 2016, som har været et kaotisk og turbulent år på alle fronter. Heldigvis er dårlige tider gode tider for kunsten, fordi de afføder friktion og ubhag som manifestere sig i grænseløs produktivitet, hvilket ifølge neoliberalistisk ideologi er en god ting, eftersom produktivitet angiveligt får verden til at dreje rundt. Denne ambivalens kolliderer i udstillingen, på samme måde som det brutale møde mellem idealisme og realisme. Dualiteten reflekteres i udstillingsrummet der danner ramme for refleksion over den nuværende tidsånd.

Der er lagt i ovnen til magisk aften i godt selskab, hvor udstillingen vil finde sted i de rå lokaler på Sydhavnsgade 28 som er blevet delvist transformeret til formålet. Der vil være lækre drinks fra Jameson Irish Whiskey og vin fra Vinoble Skt. Petri.

Fernisering: Torsdag d. 17. februar, 17-?? | Facebook event

Earlier Event: February 11
LYS I MØRKET
Later Event: February 17
JULIE LÆNKHOLM "PARABOLAE FEMINAE"