0
0
Back to All Events

MOA ALSKOG "MAND MED HOVEDET DREJET MOD VENSTRE"


  • encore, København 13 Heinesgade København N, 2200 Denmark (map)

Pressemeddelelse:

På Heinesgade, Nørrebro, kigger et vindue op til fortovsplan fra kælderniveau. Vinduet danner ramme for det nye kunstnerdrevne udstillingssted encore.

Stedet åbner sin første udstilling Mand med hovedet drejet mod venstre af Moa Alskog d. 25 juni. Seks udstillinger med værker af internationale samtidskunstnere er programsat for encores første år. Fælles for værkerne er, at de er af endnu relativt uetablerede kunstnere og at de har været udstillet før. Med genudstilling som bærende præmis for kurateringen ønsker encore at skabe opmærksomhed omkring en tendens blandt kunstnerdrevne udstillingssteder til altid at betone nye værkproduktioner. encore faciliterer en mulighed for at undersøge potentialerne som forbinder sig til genbesøget af et gammelt værk i en ny ramme.

”Vi vil gerne tilbyde de relativt uetablerede kunstnere, muligheden for at genbesøge og genbearbejde et gammelt værk, fra det sted de siden har udviklet sig hen. Dette er en mulighed som i reglen alene er forundt veletablerede kunstnere, men vi mener at kvaliteten og aktualiteten af de værker vi har kurateret både holder til og fortjener genbesøg og genvisning. Herudover er et af de potentialer, vi i særdeleshed betoner, muligheden for at introducere værket samtidig med andres dialog omkring det.” (Lina Katan, kunstfaglig leder og kurator).

Til hver fernisering inviteres forskellige fag- og kulturpersoner til at reflektere over eller svare på det udstillede værk gennem for eksempel performance, forelæsning, musikstykke, poesi, mad mm. Disse refleksioner vil fungere som indgange til oplevelsen af værket, der på varierende vis supplerer den kunstfaglige formidling. Således skabes et tværkulturelt og -fagligt rum omkring hver udstilling, som tilbyder publikum med ulige forudsætninger forskelligartede adgange til værkoplevelsen.

encores vindue kan kun betragtes fra gadeplan. Herved adskiller encore sig fra mange andre udstillingssteder. Beskueren hverken kan eller skal træde indenfor i et decideret udstillingsrum og tilfældigt forbipasserende ser det udstillede værk fra samme vinkel som det publikum, der har opsøgt det intentionelt. Udstillingsstedet er døgnåbnet.

Moa Alskog "Mand med hovet drejet mod venstre"
Værket Mand med hovodet drejet mod venstre består af en genarbejdet kopi af en neoklassistisk buste og en tekst med en kvindes fortælling om en ’ham’ som hun skifter mellem at begære og ville frigøre sig fra. Således veksler kvinden mellem udtænkningen af romantiske strategier og de selv-suggestive forsøg på at distrahere sig selv fra manden, som til stadighed fejler og sender hende tilbage i besatte spekulationer. Værket var udstillet for første gang ved udstillingen Afgang 2016 på Kunsthal Charlottenborg. Til udstillingen på encore præsenterer Alskog en genbearbejdet version af busten samt en tekst.

Til ferniseringen d. 25 juni vil Ingvild Lothe (forfatter/digter/NO), Caspar Eric (forfatter/DK), Lars Frost (forfatter/DK), Tine Høeg (forfatter/DK) og Bo Reinholdt (forfatter/kunstner/cand.mag mm./DK) med afsæt i deres eget arbejde svare på Alskogs værk.

Moa Alskog (f. 1985) er en svensk kunster, som bor og arbejder i København. Hun er uddannet billedkunster fra Det Konglige Danske Kunstakademi og arbejder med tekst, installation og video. Hendes værk knytter ofte an til samfundsteoretiske perspektiver og Mand med hovedet drejet til venstre er i særdeleshed inspireret af den feministiske sociolog Eva Illouz og hendes bog ’Why Love Hurts’.

Fernisering og indvigelse af encore: Søn. d. 25. Juni 2017, kl. 14–18. | Facebook event

Earlier Event: June 23
GRUPPEUDSTILLING "FLOATING ART"
Later Event: June 29
SELF PASSAGE