0
0
Back to All Events

MICHAEL BOELT FISCHER "APPLES AND PEARS"


  • RØM, København 24 Grønttorvet København, 2500 Denmark (map)
Installation view.

Installation view.

RØM er stolte over at præsentere Apples and Pears - en soloudstilling af Michael Boelt Fischer.

Apples and Pears er en potpourri af Michael Boelt Fischers kunstneriske praksis, som med afsæt i collagen centrerer sig om de konceptuelle muligheder, der ligger indlejret i diverse visuelle og fysiske materialer og sammensætningen af dem.

Boelt Fischer er ikke bange for at hoppe over, hvor gærdet er lavest, for at gøre tingene nemmere for sig selv i sin arbejdsproces. Derfor genbruger han materialer, benytter referencer fra kunsthistorien, og låner udtryk og konkrete motiver fra højre og venstre i sit kunstneriske arbejde. Han har en intuitiv arbejdstilgang og benytter oftest, hvad han lige står og falder over – om det er noget pap i en genbrugscontainer eller nogle malerier fra en veninde, han har overtaget for at benytte dem som lærred til egne værker.

Han arbejder ud fra, at man producerer nye betydninger og sammenhænge i én uendelighed og derfor bliver den kunstneriske skabelsesproces ved med at være interessant – og det er heri fornyelsen befinder sig. Genbrugen af materialer og tanken om, at intet er stationært, men modellerbart alt efter, hvilken kontekst billedet placeres i.

Boelt Fischer har en logisk tilgang til billedkomposition og forholder sig hovedsageligt til formmæssig mening frem for indholdsmæssig mening. Det er derfor ikke betydningen af de referencer, han sammensætter, der er det essentielle i hans praksis. Han forholder sig ikke til mening som et resultat, men ønsker nærmere at slippe for en reel mening med det, han producerer, at ”tømme billedet for mening”, så at sige. Den eneste form for mening, der kan opstå, i hans optik, er selve processen og de blandede referencer og kontekster, der mere eller mindre tilfældigt er sat sammen i værkerne.

Apples and Pears bliver overordnet set en undersøgelse af, hvordan de konkrete værker vil udfolde sig og skabe genklang i samspil med det fysiske udstillingsrum. Den genbrugstanke, der eksisterer i Boelt Fishers værker, reflekterer RØM, som tidligere papirhandel og rammer ind i den midlertidighed, rummet bærer præg af, da det med tiden skal rives ned og omdannes til noget andet. Hvilket også går i tråd med Boelt Fischers device ”et billede er blot et billede, der henfalder med tiden”.

Michael Boelt Fischer (f. 1974) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2004 og har udstillet sine værker i både ind- og udland. Michael er medlem af Danske Grafikere og er medstifter af kunstnergruppen ZEDAMATOR samt kunstnerkollektivet Selvsving.

Udstillingen er kurateret af kunstnerne bag RØM.

Earlier Event: October 14
ASTRID MYNTEKÆR "MANA STASH"
Later Event: October 15
MIKA ROTTENBERG "CHEESE"