0
0
Back to All Events

METTE VANGSGAARD "HAVET"


  • Sydhavn Station, København 1 Ernst Kapers Vej København SV, 2450 Denmark (map)

Pressemeddelelse:

Velkommen til åbning på en ny billboard-udstilling under jernbaneoverskæringen fredag den 7. juli, kl. 17-21 på Udstillingsstedet Sydhavn Station med billedkunstneren, Mette Vangsgaard.
 
Charles Svejstrup Madsens statue, Fiskerkone, der gæster Sydhavn Station for en periode, får i den kommende sommerperiode selskab af billboard-værket, Havet, af Mette Vangsgaard.
 
Mette har malet en akvarel / gouache på papir og forstørret den op i 240x240cm. Maleriet er af en doughnut-badering og en dunk, som driver rundt i havet. Baderingen og dunken støder lige om lidt ind i plastikøen imellem Hawaii og Californien. En ø der er 23 gange større end Danmark. 
 
Siden juli 2015 har Charles Svejstrup Madsens statue, Fiskerkone fra Gl. Strand, gæstet Sydhavn Station. Under besøget bliver statuen akkompagneret af et billboard, hvori man vil opleve en række skiftende udstillinger arrangeret af Udstillingsstedet Sydhavn Station.  
 
Fiskerkonen blev oprindelig opstillet i 1940 på Gl. Strand til ære for det møjsommelige arbejde, som fiskerkonerne udførte på stedet. I forbindelse med Metrobyggeriet var statuen dog blevet sendt til opmagasinering, men på foranledning af Udstillingsstedet Sydhavn Station er den nu atter kommet frem i lyset, alt imens byggeriet står på.
 
Fernisering: Fredag den 7. juli, kl. 17-21.
Værket kan ses fra 7. juli – 9. august, 2017. Åben alle ugens dage 24/7.