0
0
Back to All Events

METTE RASMUSSEN "NISSEGRÅD"


  • Organon, Odense Store Glasvej 53 (i baggården) Odense, 5000 Denmark (map)
Mette Rasmussen “Nissegråd.“

Mette Rasmussen “Nissegråd.“

Pressemeddelelse, april 2019

Organon glæder sig til at byde jer velkommen til Mette Rasmussens soloudstilling Nissegråd, som er led i kunstnerens fjerdeårsprojekt fra Det Fynske Kunstakademi.

"Åh… åååååååååh! Jammer! Klage! Jeg lod mig forføje, og erindringen om mit væsen lod I afhænde til en fortælling, et eventyr om smørklat og løjer! Jeg er ikke eventyr, jeg er sandhed! Jeg vil lade min røst runge som et ekko gennem århundreder fra den kakkelovnsåbning, jeg sidder i! Her er varmt og godt, Lundbye blunder endnu hen, men… Lad mig finde styrken i globen i mit bryst, lad mig kravle ud af denne maniodepressive krybekælder! Jeg… Jeg vil ikke græde mere!"

Trisk, trask. Trisk, trask. Trisk, trask. Trisk… trask. Trisk, trask. Trisk, trask. Klomp. Klomp. Klomp!

Træskomaleren var et fynsk kalkmaleriværksted, aktivt i perioden cirka 1470-1513. Med en hurtig streg ridsede de motiver ind i det knapt tørre pudslag for derefter at farvegive dem. Kalkmaleriværkstedet signerede sig med det profane motiv: en spids træsko - deraf navnet.

Man ved meget lidt, nærmest intet, om hvem Træskomaleren var, man ved bare, at de eksisterede og malede. Derfor besidder jeg den stærke tro, at Træskomaleren var en dæmonisk nissehær, der i en fælles selvinduceret psykose malede som GALE, bispestave, rosetter, vrængemasker, vårtræer, sære dyr, bomærker. Primitivt, slyngende, febrilsk.

Mette Rasmussen er født i 1993 og er studerende på Det Fynske Kunstakademi. Mette er nissolog og undersøger nissens natur gennem diverse medier, bl.a. billedskæring, papmaché, tegning og grafik.

Fernisering: Fredag d. 3. maj, kl. 18-21 | Facebook event
Udstillingsperiode: 3. maj - 19. maj 2019.
Åbningstider: 5. maj: kl. 12-15, 12. maj: kl. 12-15, 19. maj: kl. 12-15.