0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "MELLEMVÆRENDER – EN UNDERSØGELSE OG EN UDSTILLING"


  • KH7 artspace, Aarhus 7 Sydhavnsgade Aarhus C, 8000 Denmark (map)
presse mellemvaerender 1800 pixel.jpg

Pressemeddelelse, december 2017

Udstillingen ’Mellemværender’ sætter fokus på, hvad billeder gør ved hinanden. Fem billedkunstnere arbejder sammen i en uge for at opbygge en fælles billedmontage af eget og fundet billedmateriale.

I udstillingsrummet bygges en lang væg. På væggen foregår billeddialogen. Udstillingen vil fremstå som et rum mellem billede og installation; mellem formelle undersøgelser, materialitet, billeder i alle afskygninger og fortælling. Virkeligheder vil støde sammen og nye fortællinger og associationer vil opstå. Kunstnerne vil opbygge og omforme udstillingen i løbet af perioden, den vil ændre sig som en levende organisme, der først stopper ved ferniseringen. Hvad sker der i processen, og hvordan skaber den fællesmængde, kunstnerne kommer frem til, betydning? Det vil vise sig!

Nogle af kunstnerne har arbejdet sammen med hinanden før, andre ikke. Projektet vil således være med til at skabe netværk mellem miljøer i Aarhus og København.

SALON
Ved ferniseringen søndag den 14. januar vil vi afholde et seminar, der diskuterer projektets tema. Som oplæg til diskussionen vil Jan Bäcklund, holde en forelæsning om den tyske kulturteoretiker og kunsthistoriker, Aby Warburg (1866-1929), og hans arbejde med billedtavler. Ved finissagen lørdag eftermiddag d. 27. januar reflekterer vi i fællesskab over projektet Mellemværender.

DELTAGENDE KUNSTNERE
De deltagende kunstnere har funder sammen på baggrund af deres interesse for montage og billedsammenstilling. De kommer med forskellige vinkler på temaet og har alle erfaring med samarbejdsprojekter. De deltagende kunstnere er: Cai-Ulrich von Platen, Else Ploug Isaksen, Michael Boelt Fischer, Iben West og Anette Højlund.


Fernisering: Søndag d. 14. januar, kl. 14.
Oplæg ved billedkunstner og ph.d. Jan Bäcklund, kl. 15
Åbningstider: 11. – 14. januar (arbejdende værksted) 18. – 20. og 25. – 27. januar: kl. 14 – 17.
Finissage: Lørdag d. 27. januar.

Earlier Event: January 13
MARTE AAS "SPACE GRAMMAR"
Later Event: January 18
GRUPPEUDSTILLING "END OF THE LINE"