0
0
Back to All Events

LOUISE LANGGAARD "WALKING THE GAP"


  • RØM, København 24 Grønttorvet København, 2500 Denmark (map)

RØM glæder sig over at præsentere Walking The Gap – en soloudstilling af Louise Langgaard.

Der er en farverig vildskab blandet med minimalistisk stringens i Louise Langgaards værker. Hun bevæger sig i spændingsfeltet mellem abstraktion og præcision i sin måde at formidle verden via formgivende linjer og farverige kontraster.

Oplevelsen af byens rum er et overordnet tema i Langgaards kunstneriske praksis. I sin arbejdsproces tager hun altid udgangspunkt i eget fotografisk materiale, typisk en gade i en storby, et konkret og stramt motiv, som hun bearbejder gennem tegning ved f.eks. at reducere og tilføje elementer. Stregtegningerne bliver efterfølgende omformuleret gennem oliemaling på lærred, hvor hun studerer og undersøger farvekombinationer af enhver tænkelig art. Hendes by-landskaber er gennem de seneste år blevet mere og mere abstrakte, men det er stadig vigtigt for hende, at motivet har sit afsæt i en form for figuration, så det abstrakte maleri fremstår mere nærværende.

Langgaard benytter Corrections/Korrektioner som overordnet arbejdstitel, der understreger hendes konceptuelle tilgang til maleriet, hvor linjerne mellem fladerne konstant fordobles og forskydes i processen. Hun korrigerer farverne, fladerne og formerne i et maleri indtil hun har nået et punkt, hvor det ikke er muligt for hende at korrigere yderligere. Derved opstår et nyt selvstændigt udtryk - et mellemrum mellem to flader via lag på lag-teknik, hvor man lige aner den foregående farve, der befinder sig i linjen nedenunder, som skaber en ny dimension i maleriet. Dette mellemrum bliver til flere mellemrum af linjer, som tilsammen skaber en dybde, der får de farvede flader til at vibrere. På den måde er der en konstant bevægelse og leg med farvepaletten i hendes billeder.

Walking The Gap er Louise Langgaards første soloudstilling bestående af en række serielle malerier, hvis forskellige motiver er udsnit fra et af hendes ældre værker Corrections, The High Line #27. I nogle af udsnittene er der zoomet helt ind i det oprindelige motiv, imens andre udsnit overtages af linjerne, som dermed udvisker motivet og giver rum til abstraktionen - abstraktioner over det samme byrum, som samtidig rækker ud i RØM’s konkrete udstillingsrum.

Fernisering: Fredag d. 18. november, kl. 17-21 | Facebook event

Earlier Event: November 18
IVAN ANDERSEN "VÆRKER UDEN SAMMENHÆNG"
Later Event: November 18
GRUPPEUDSTILLING "FRI FANTASI"