0
0
Back to All Events

LOUISE BONDE-HANSEN "INTERIØR (EN VEN I NØD)"


  • Sydhavn Station, København 1 Ernst Kapers Vej København SV, 2450 Denmark (map)
unnamed-2.jpg

Pressemeddelelse, november 2017

Velkommen til åbning på en ny billboard-udstilling under jernbaneoverskæringen på fredag d. 17. november på Udstillingsstedet Sydhavn Station. Udstillingen finder sted ifm. vores open-call, og den første udstiller i rækken er Louise Bonde-Hansen, som viser Interiør (en ven i nød).

Charles Svejstrup Madsens statue, Fiskerkone, der gæster Sydhavn Station for en periode, får i den kommende tid selskab af en række kunstnere, som har søgt om at udstille i billboard-rammen ifm. vores open call i efteråret 2017. Louise skriver følgende om sit billboard-værk:

"Interiør (en ven i nød) er en collage, som forestiller et slags indrammet rum, hvori der befinder sig en vase med siv placeret på en bakke. På væggen hænger et billede i en guldramme. Det forestiller nogle hunde, der spiller kort. Billedet af C. M. Coolidge og er fra starten af 1900-tallet. Det bærer titlen A Friend in Need og er et led i en tobaksreklame. Billedet med hundene er et meget klart minde fra min farmors lejlighed på Nørrebro. Det tilrøgede rum, som hundene befinder sig i, befandt sig i min farmors tilrøgede lejlighed, og derfor fremkalder billedet en meget kropslig erindring hos mig, som om jeg er i rummet sammen med dem. Derudover er der noget fortrøstningsfuldt over at blive hjulpet ud af en knibe af en god ven, i dette tilfælde bulldoggen der rækker sin kammerat et es.

Billedet med hundene er placeret i en alkove, et aflukket rum. Alkoven indgår bl.a. i japanske the-ceremonier, typisk står der en vase med blomster derinde, og der hænger en skriftrulle på væggen. Opstillingen har en rituel funktion, idet den markerer skiftet fra én tilstand til en anden. I Japan kalder man de blomsterdekorationer, der pryder alkoverne chabana, og man benytter altid blomster, der stemmer overens med årstiden. Jeg kan rigtig godt lide den tanke, måske fordi det minder mig om at alting forgår (og genopstår), og at jeg skal sætte pris på, hvad der omgiver mig, mens jeg er her sammen med det. Sivene, der står i vasen, er nogle jeg har plukket på vej til mit atelier, og som stadig vokser, mens værket hænger på Sydhavn Station."

Louise Bonde-Hansen er født i 1987 på Nørrebro, København, og er uddannet ved Goldsmiths, London (2011-2014) og på Kunstakademiet i Wien (2015- 2018).

Siden juli 2015 har Charles Svejstrup Madsens statue, Fiskerkone fra Gl. Strand, gæstet Sydhavn Station. Under besøget bliver statuen akkompagneret af et billboard, hvori man vil opleve en række skiftende udstillinger. Fiskerkonen blev oprindelig opstillet i 1940 på Gl. Strand til ære for det møjsommelige arbejde, som fiskerkonerne udførte på stedet. I forbindelse med Metrobyggeriet var hun dog blevet sendt til opmagasinering, men på foranledning af Udstillingsstedet Sydhavn Station er hun nu atter kommet frem i lyset, alt imens byggeriet står på.

Værket kan ses fra 17. november – 15. december, 2017. Alle ugens dage 24/7.

Åbning: Fredag den 17. november, kl. 17-21, hvor der foruden billboardet vil være åbning på FORSVINDINGSPUNKT på Udstillingsstedet Sydhavn Station.

Earlier Event: November 17
VINYL, TERROR & HORROR "OFF TRACK"
Later Event: November 17
PIA EIKAAS "STREET HAUNTING"