0
0
Back to All Events

LOUISE ALENIUS "TÊTE"


  • Statens Museum for Kunst, København Sølvgade 48-50 København, 1307 Denmark (map)
Louise Alenius ved værket, Tête. Foto: Justin Hummerston.

Louise Alenius ved værket, Tête. Foto: Justin Hummerston.

Pressemeddelelse, august 2019

På SMK’s scene med udsigt ud mod Østre Anlæg kan du frem til 27. oktober opleve kunstner Louise Alenius’ værk Tête: en tre meter høj træskulptur i samme form som kunstnerens hoved.

Med installationen Tête inviterer Louise Alenius publikum ind i en mini-koncertsal af træ udført i form af kunstnerens eget hoved. I skulpturen afspilles et nyt lydværk komponeret af Louise Alenius selv. Værket er en hyldest til tanker, idéer og musik og er samtidig et rum til beskyttelse af dette.

Værket tillader adgang for en person ad gangen, der, ved at tage plads inde i hovedet, uforstyrret kan samle sine tanker og rette sin udelte opmærksomhed mod musikken. Henover udstillingsperioden opfører Louise Alenius nye vokalimprovisationer for ét publikum ad gangen inde i hovedet.

Louise Alenius er komponist og står bag opsætninger af såvel operaer som korværker og den såkaldte ”petit-forestilling”, Porøset, der gennem en årrække er blevet opført på Det Kgl. Teater. Hun har modtaget talrige priser for sin musik og er blevet Reumert nomineret for flere af sine værker.

Louise Alenius ved værket, Tête. Foto: Justin Hummerston.

Louise Alenius ved værket, Tête. Foto: Justin Hummerston.

Live performance: Louise Alenius, Tête

Træd ind i kunstnerens hoved.
Få en helt særlig kunstoplevelse i Louise Alenius' mini-koncertsal.

  • D. 15. september, kl. 14-17.

  • D. 27. september, kl. 16-19.

  • D. 27. oktober, kl. 14-17.

Arrangement er inkluderet i entrébilletten eller med SMK Årskort, men kræver billet.

Sådan fungerer det: Arrangementet er inddelt i 6 intervaller på 30 min. Du køber billet til det interval, du ønsker. Til hvert interval kan 7-8 personer booke en billet, som kommer ind efter tur. Der vil max være en ventetid på cirka 25 minutter, afhængigt af hvilken plads i køen på de 7-8 personer, du har fået.

Produktionen og opsætningen af værket er støttet af Augustinus Fonden. Tête har premiere på SMK under CHART og vises frem til 27. oktober 2019. Det er produceret af Jönsson Inventar, Søren Jokumsen, Kim Dolva og Københavns Møbelsnedkeri. Derudover med hjælp fra Jesper Elg, Marie Høst, Hammam Albarazi, Stina Vanessa, Victor Hendersson, Mikkel Grønnebæk og Johnny Bjerregaard.

Earlier Event: August 29
LULU REFN "ALLURE" 📷
Later Event: August 30
CHART ART FAIR 2019