0
0
Back to All Events

LISBETH NIELSEN LYRSTRAND "EN HYLDEST TIL MYREKRYBET" 📷


  • Holme Kunsthal, Aarhus 2 Axel Gruhns Vej Højbjerg, 8270 Denmark (map)
Holme Kunsthal, Lisbeth N. Lyrstrand.

Holme Kunsthal, Lisbeth N. Lyrstrand.


Pressemeddelelse, april 2019
I en tid hvor insekterne forsvinder mellem fingrene på os og i takt med klimaforandringer hylder Lisbeth Nielsen Lyrstrand krybet i projektet ”En hyldest til myrekrybet”, som blev vist i februar i Danske Grafikeres Hus, København K og nu i Holme Kunsthal, Højbjerg v. Aarhus. Lyrstrand undersøger, spørger ind til, lægger sig fladt hen over jorden og mærker efter, i et forsøg på at begribe naturen, med intention om at spejle og vise et ufortolket udtryk. Derigennem fortykkes narrativen om naturen.

 Med forskellige materialer tager Lyrstrand aftryk af naturen, hvor hun bor og åbner en verden af gipsaftryk af græsturer, gule engmyrer og deres lydspor. 

De gule engmyre lever i tuer under jorden, men kunstneren synliggører dem i sit projekt, hvor de bliver eksponent for krybet generelt. Hun ønsker at hylde, flage for og bidrage til nysyn på insekternes vitale betydning for kloden og os.Holme Kunsthal, Lisbeth N. Lyrstrand.

Holme Kunsthal, Lisbeth N. Lyrstrand.

Holme Kunsthal, Lisbeth N. Lyrstrand.

Holme Kunsthal, Lisbeth N. Lyrstrand.

Holme Kunsthal befinder sig i udkanten af Aarhus, omgivet af kunstneratelier i Kommunens tidligere Materialegård. Med sit 1m3 udstillingsareal står Holme Kunsthal i rabatten, med baggrund af levende hegn og tager sig ud som et vagthus, der formidler adgang.

 Flaget er hejst og der åbnes med udstillingen ”En hyldest til myrekrybet”, adgang til og indsigt i den ubegribelig natur. 

Udstillingen kan ses døgnet rundt.
Holme Kunsthal, Lisbeth N. Lyrstrand.

Holme Kunsthal, Lisbeth N. Lyrstrand.

Om kunstneren: 
Lisbeth Nielsen Lyrstrand er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og er anerkendt af Statens Kunstfond både i Danmark og Sverige. Hun har de seneste år udstillet: ”Jordforbindelse” Cobrarummet, Lyngby, ”En samling af æteriske jordforbindelser” PAKHUSgalleriet Nykøbing Sj, ”Gro” Huset in Asnæs og understøttet af forberedende ophold på Statens Værksteder for Kunst i 2017.


Fernisering: Lørdag d. 13. april kl. 14-16.
Udstillingsperiode: Lørdag d. 13. april - lørdag 25. maj, 2019.

Åbningstider: Åben hele døgnet - hver dag!