0
0
Back to All Events

LISA JEANNIN & ROLF SCHUURMANN "THE CHIRONIUM"


  • Den Frie Udstillingsbygning, København Oslo Plads 1 København, 2100 Denmark (map)

Pressemeddelelse, februar 2018

Vi glæder os til at slå dørene op for den næste udstilling i Den Fries underetage!

Med udstillingen vil Lisa Jeannin og Rolf Schuurmanns vise os, hvordan et nutidigt alkymistisk verdensbillede tager sig ud i en samtidskunstnerisk sammenhæng.

Titlen The Chironium henviser til den usædvanlige asteroide-komet Chiron, som er central for udstillingens tematik, idet værkerne berører emner som naturens helbredende kræfter og astrologisk kosmologi. Asteroide-kometen Chiron er nemlig opkaldt efter kentauren Chiron fra græsk mytologi, der var kendt for sin evne til at helbrede andre, men selv måtte leve med et uhelbredeligt sår. Efter sin død blev Chiron ophævet til stjernetegnet Skytten.

Til hver planet i solsystemet findes et slags meditationsinstrument kaldet en Gong, som besidder helende vibrationer. Til ferniseringen kan man deltage i en Chiron-gong-session udført af Lisa Jeannin. Tonen i hver enkelt gong er baseret på frekvenser fra de tilsvarende himmellegeme i vores solsystem, såsom jorden, solen og månen. Alle er velkommen til at deltage og opleve Chiron-gongens helbredende kræfter.

Fernisering: fredag d. 16. marts 2018, kl. 17.00.

FERNISERING:

Kom til fernisering og gong-session fredag den 16. marts kl. 17-20 på The Chironium – en udstilling af Lisa Jeannin og Rolf Schuurmans. Med statementet “as above so below” slår kunstnerne Lisa Jeannin og Rolf Schuurmans tonen an for udstillingen The Chironium. Kom og oplev, hvordan Lisa Jeannin og Rolf Schuurmans alkymistisk verdensbillede tager sig ud i en samtidskunstnerisk sammenhæng. Det er første gang, at parret udstiller sammen på dansk grund. Titlen The Chironium henviser til den usædvanlige asteroide-komet Chiron, som er helt central for udstillingens tematik. Chiron er opkaldt efter kentauren Chiron fra græsk mytologi, der var kendt for sin evne til at helbrede andre, men selv måtte leve med et uhelbredeligt sår og derfor blev kaldt ”the wounded healer”.

Chiron-gong-session med Lisa Jeannin
Til hver planet i solsystemet findes et slags meditationsinstrument kaldet en gong, som besidder helende vibrationer. Til ferniseringen vil Lisa Jeannin afholde en Chiron-gong-session, hvor publikum vil kunne opleve vibrationerne fra Chirons helende kræfter.