0
0
Back to All Events

LILLE BOGDAG


  • Den Frie Udstillingsbygning, København 1 Oslo Plads København Ø, 2100 Denmark (map)
Illustration af Mie Hørlyck Mogensen.

Illustration af Mie Hørlyck Mogensen.

Lille Bogdag har fundet nye, smukke rammer. Det bliver i Den Frie Udstilling lige ved Østerport Station. Deres nye have kommer til at sende frodige, grønne tanker tilbage til Dome of Visions i 2015 og 2016, og det store udstillingsrum bliver legendarisk til oplæsninger, samtaler og debat. Godt nok må vi undvære bølgeskvulp, men til gengæld har vi hele underetagen og plads til endnu flere forlag og deres frygtelig gode bøger.

Lille Bogdag er en uformel hyldest til alle de fantastiske bøger, der i disse år ser dagens lys på mindre, danske kvalitetsforlag. Slæng dig i haven, mød de fleste af de mindre, uafhængige danske skønlitterære forlag, køb bøger, hør oplæsninger og samtaler med bøgernes bagmænd – forfattere, oversættere, forlæggere osv. – drik en bajer, glo på en sky, lyt til en historie og hils på en bog.

Den Frie Udstilling, Oslo Plads 1, 2100 KBH Ø,
D. 3.-4. juni 2017. Lørdag kl. 12-20. Søndag kl. 12-18.


50 fine forlag og tidsskrifter. Listen er rar:

Arkiv for detaljer
Forlaget Arkiv for Detaljer udgiver små publikationer omhandlende kunst, kultur, poesi, fotografi, grafik, teori, politik og hvad vi ellers finder interessant.

Asger Schnacks Forlag
Asger Schnacks Forlag er et nyt forlag med adresse i København med en bagmand længe i gårde.

Baggaardsbaroner
Stiftet 2014. Udgiver digtsamlinger, romaner og graphic novels, særligt af debutanter.

Batzer & Co
Batzer & Co udgiver bøger med hjertet – og har flere nobelprismodtagere i stalden.

C&K Forlag
C&K udgiver 12-14 nyheder årligt, primært oversat skønlitteratur. Profilen er markant og ambitiøs samtidslitteratur af skandinaviske og internationale forfattere.

Calibat
Calibat udgiver inden for de fantastiske genrer: Fantasy, horror, scifi og hybrider. Vi laver først og fremmest bøger og tegneserier til børn og unge, men er også gearet til udgivelser, der appellerer på tværs af aldersgrupper og et ældre publikum.

Det københavnske forlag Cris & Guldmann
Et lille forlag etableret i 2012, der udgiver noget tekst.

Det Poetiske Bureaus Forlag
Det Poetiske Bureaus Forlag sørger for at de hjemløse digtere ikke bliver glemt og at klassikerne bliver holdt i hævd.

Escho
Escho er kendt for sin vigtige rolle i ny dansk musik – og har siden 2013 også været et forlag.

Forlaget Arena
Arena er et non-profit forlag, der ikke varetager andre interesser end litteraturens egne; kodeordene for alle udgivelser på Arena er alene kvalitet og nødvendighed.

Forlaget Arvids
Forlaget har fokus på bøger til voksne oversat fra især fransk og italiensk og på bøger til børn og unge oversat fortrinsvis fra engelsk.

Forlaget *[asterisk]
Kunstbaserede og -relaterede bogudgivelser.

Forlaget Brændpunkt
Forlaget Brændpunkt fokuserer på den gode historie og prioriterer den kunstneriske, sproglige og tekniske kvalitet af sine udgivelser.

Forlaget Copenhagen Storytellers
Copenhagen Storytellers’ primære udgivelsesområder er digte og noveller med fokus på den gode, innovative og gerne lidt skæve fortælling som er værdiskabende.

Forlaget Ekbátana
Ekbátana udgiver ny dansk litteratur, tværkunstneriske værker og fagbøger om litteratur, kunst og kultur.

Forlaget Etcetera
Ny fransk litteratur på dansk.

Forlaget Forlæns
Forlaget Forlæns udgiver tegneserier, børnebøger og alt det andet.

Forlaget Gladiator
Gladiator udgiver den litteratur, der udvider undersøgelserne af hjernens geografi. Som rapporterer om nye opdagelser, andre erfaringer. Og som i en vis forstand har gjort arbejdet før os, flyttet grænserne for det normale, så vi ikke behøver at kæntre.

Forlaget Hjulet
Forlaget har et særligt fokus på litteratur fra/om Afrika, Asien, Latinamerika, Oceanien og etniske minoriteter.

Forlaget Iris
Skønlitterære bøger på tværs af litterære genrer og trends.

Forlaget Korridor
Forlaget Korridor er et forlag i traditionel forstand og en platform for projekter og eksperimenter, der har ordet og skønlitteraturen i alle mulige – og umulige – afskygninger som omdrejningspunkt.

Forlaget Kronstork
Kronstork vil gerne være med til at foreslå en dagsorden – litterært og i forhold til alt det udenom – verden, samfundet og hvad der ellers findes.

Forlaget Palomar
Oversat skønlitteratur, bl.a. Nobelprisvinderen Svetlana Aleksjevitj.

Forlaget Republik
Forlaget Republik satser på skæve, eksperimenterende, velskrevne og gode skønlitterære danske og oversatte bøger – og måske en god debatbog indimellem.

Forlaget Sidste Århundrede
Forlaget Sidste Århundrede er stiftet med det formål at udgive overset litteratur i dansk oversættelse. Vi interesserer os især for det excentriske, det monomane, det ekspressionistiske og det groteske.

Forlaget Silkefyret
Forlaget Silkefyret specialiserer sig i både oversat litteratur og en serie håndlavede, kunstfærdige nyudgivelser af danske forfattere, der skriver knapt og arbejder med kortromanen eller novellen som genre.

Forlaget Torgaard
Forlaget Torgard blev startet i 2008 med det primære formål at udgive danske oversættelser af færøsk litteratur. Med årene har forlaget udvidet sin profil ‘geografisk’ med flere islandske titler, en canadisk krimi-serie, enkelte svenske og norske børnebøger foruden nogle danske originaludgaver.

Forlaget URO
Uro er et forlag for grafisk litteratur. Uro udgiver bøger der bruger kombinationen af det tekstuelle og visuelle medie til at forme universer og skabe stærke fortællinger.

Forlaget Vandkunsten
Forlaget Vandkunsten udgiver klassikere og bøger om bl.a. arkitektur, kunsthistorie og design, foruden biografier og erindringer.

Forlaget Virkelig
Virkelig står bag verdensklassikere og ny skønlitteratur.

Forlaget Wunderbuch
Forlaget Wunderbuch ønsker at udgive bøger, som vil pirre sanserne, gøre nysgerrig, inspirere den dvælende tænkning og tilskynde den gentagende læsning. Genrerne varierer mellem filosofi, digtning, skønlitteratur og kunstbøger.

Laboratoriet for Æstetik og Økologi
Laboratoriet for Æstetik og Økologi udgiver bøger, plakater osv. med udgangspunkt i økokritiske arbejder.

Melodika
Melodika har været i verden siden 2003 som pladeselskab, men er nu også et forlag. Etableret af Henrik Olesen og Peter H. Olesen.

Mikroforlaget Apuleius’ Æsel
Et lille forlag, som lægger vægt på klassiske dyder og på æslets undrende blik på virkeligheden. Udgiver primært skønlitteratur, især prosa.

Møller Forlag
MØLLER udgiver dansk og oversat skønlitteratur samt bøger om kunst og samtidskultur.

OVO Press
OVO Press blev grundlagt i 2014 af Rasmus Graff med formålet at udgive gode sager.

Politisk Revy
Med en stædig blanding af sjov og alvor, filosofisk teori og psykologisk terapi, tegneserier og skønlitteratur, dybe og lette bøger, fotografiske billeder og utopiske politiske analyser trodser vi tidens trends og bliver ved med at udgive såkaldt smalle, men vigtige bøger, som vi brænder for.

Rod&Co
Rod&Co er et dansk mikroforlag, som primært udgiver oversat skønlitteratur af høj kvalitet. Forlagets fokus er især på øst- og centraleuropæisk litteratur.

Roulette Russe
Roulette Russe er et mikroforlag, som udgiver kunstbøger.

Skjødt Forlag
Skjødt Forlag er et lille nicheforlag, som blev stiftet i 2006 i kærlighed til den spansksprogede litteratur.

Vild Maskine
Vild Maskine er med opstart i 2014 et af de yngste, danske forlag og udgiver dansk og udenlandsk skønlitteratur for alle aldre.

Æther Publishing
Udgangspunktet er, at det alternative bogkoncept og den smalle udgivelse skal have en chance for at komme frem. Genremæssigt favner vi bredt, men prioriterer den visuelt kreative idé. Tegneserier har også høj prioritet

En håndfuld af de bedste danske litteraturtidsskrifter er også med om bord. Vi har deltagelse fra:

Atlas Magasin
ATLAS er et journalistisk samtidsmagasin, der udkommer løbende på nettet og af og til på print.

Kulturo
KULTURO er et temabåret tidsskrift, der fokuserer – og insisterer – på skæringspunktet mellem kunstneriske, kulturelle og politiske praksisser som et selvstændigt undersøgelsesfelt.

Reception
Reception belyser et bredere felt af nordisk litteratur gennem faglige artikler, interviews, kunstneriske og skønlitterære bidrag.

Salon55
Salon55 er et tidsskrift for litteratur, kultur og samfund, der forsøger at være hjemstedet for grundig litteraturkritik, portrætter og engagerede essayistiske indslag.

Slagtryk
Online tidsskriftet Slagtryk ønsker at skabe bedre betingelser for uudgivet lyrik og kortprosa i Danmark.

Standart
STANDART præsenterer dansk og udenlandsk litteratur i anmeldelser, artikler, essays, interviews og klummer.

Trappe Tusind
Trappe Tusinds omdrejningspunkt er litteraturen og litteraturvidenskaben.

Victor B. Andersens Maskinfabrik
Et eksperimenterende dansk tværkunstnerisk tidsskrift, der udkom første gang i 1975.

Kæmpe tak til Mie Hørlyck Mogensen for de flotte illustrationer. Tak til Den Frie Udstilling for at lade os bruge deres smukke lokaler og faciliteter og til boghandlen Minus 1 for samarbejdet om festivalen.

Earlier Event: June 2
CHRISTIAN FINNE "GOLDEN TEACHER"
Later Event: June 9
AI WEIWEI "SOLEIL LEVANT"