0
0
Back to All Events

LAURA RATHSCHAU & RUBEN LISBOA "MANTRA ~ OF THINGS"


  • RØM, København 24 Grønttorvet Valby, 2500 Denmark (map)

RØM er stolte over at præsentere MANTRA ~ of things; en udstilling af Laura Rathschau & Ruben Lisboa. MANTRA ~ of things er en tværgående konceptramme bestående af videoprojektioner, performance og koncerter samlet i en interaktiv audiovisuel totalinstallation, hvor al aktivitet skabes af de mennesker, der bevæger sig rundt i rummet.

Tesen bag værket er, at alt er levende og alt har en sammenhæng. På den måde arbejder installationen overordnet med en vækkelse af materialerne, kroppene og luften i rummet manifesteret via hjemmebyggede lyd-maskiner, en “lydplanteoase” og sensorer placeret diskrete steder i rummet. Sensorerne vil aktivere uforudsigelige lyduniverser og samtidig påvirke stedsspecifikke visuals, der projiceres på teksturelle flader, som alt sammen skaber en distortion af rummet og dets fysiske ramme.

Således er installationen interaktiv og transformerer sig hele tiden i en cyklisk bevægelse mellem materiale, billede, bevægelse og lyd. Værket, og rummet i sig selv, vil altså optræde som en selvspillende lyd- og billedmaskine, der interagerer direkte med publikum og rummets påvirkninger. Tanken er på denne vis at gøre publikum til en aktiv del af værket ved at få de besøgende til at indgå i skabelsen af lyd- og billedkompositioner og dermed opleve forskelligartede sansemæssige abstraktioner mellem lyd og billede. Fx vil man selv kunne komponere lyd i rummet, da fysiske bevægelsesmønstre netop vil vække visuals og lyde til live i meditative flows.

Overordnet vil alle elementer i installationen være forbundet i en blanding af kontrolleret og ukontrolleret materialitet, hvor vækkelsen af de forskellige rumlige komponenter vil udvikle sig uforudsigeligt og spontant. RØM vil på denne vis for en uge blive iscenesat og aktiveret på en helt ny måde af stedsspecifikke visuals og fundne objekter, som spiller ind i rummets midlertidighed, da det med tiden skal rives ned og omdannes til noget andet.

Laura Rathschau (tekstildesigner, videokunstner og musiker) & Ruben Lisboa (multimedie-kunstner, softwareudvikler og geolog) fungerer som en kunstnerisk duo, hvor de supplerer hinanden både æstetisk og teknisk. De har tidligere produceret visuals til Sonár CPH og arbejder løbende med audiovisuelle fortællinger i forbindelse med komponisten Signe Bisgaards virke. Derudover bygger og former de lyd- og lysinstallationer på nyskabende vis, fysisk som digitalt, hvor der ofte indgår elementer af transformation, illusioner og interaktivitet.


Til ferniseringen d. 5. maj og på udstillingens sidste dag d. 13. maj vil man desuden kunne opleve en række performances af forskellige kunstnere, der aktiverer installationen og fortolker rummet på hver sin måde.

Tak til Cristian Mitroi som har været med til at udvikle software.
MANTRA ~ of things kan opleves i én uge til og med d. 13. maj 2017.

Fernisering: Fredag d. 5. maj, kl. 17-23 | Facebook event
Åbningstider: Lørdag d. 6. maj 11-15 / Fredag d. 12. maj 13-17 / Lørdag d. 13. maj 14-18