0
0
Back to All Events

LASSE LAU "SUBJEKTIVITETER - INSTITUTIONER I KRISE"


  • Fotografisk Center, København Staldgade 16 København, 1699 Denmark (map)
Lasse Lau, Blackmagic Pocket Cinema Camera.

Lasse Lau, Blackmagic Pocket Cinema Camera.

Pressemeddelelse, januar 2018

Med sin første, større soloudstilling i Danmark præsenterer billedkunstner Lasse Lau Subjektiviteter – Institutioner i krise i Fotografisk Center. I udstillingen undersøger og reflekterer Lasse Lau over oplysningstidens institutioner fra 1700-tallet; fundamenter, der har været med til at præge vores syn på kultur og videnskab, samt den måde vi i dag opfatter verden på. 

Igennem en trilogi af film inviteres publikum med på en rejse til datidens institutioner – museet, haven og universitetet – eksemplificeret ved Det Ægyptiske Museum i Cairo, den botaniske have, Jardim Botânico da Universidade de Lisboa, i Lissabon og UNN, University of Nigeria Nsukka, i Nigeria.

Alle tre portrætfilm illustrerer med nærbilleder og panoreringer på utraditionel vis de institutioner vores systemer er funderet på – samt det forfald, der præger dem i dag.

Fælles er, at institutionen har oplevet sin storhedstid og nu er gået i forfald – både bogstaveligt og måske også systemisk. Med udstillingen sætter Lasse Lau spørgsmålstegn ved, om bygningernes forfald også er udtryk for, at vi ikke længere værdsætter de systemer, som er institutionernes fundament. 

På udstillingen vises fotografi og objekt sammen med filmene Lyde fra Korridorerne fra 2012 og Lyde fra det tropiske – STEM fra 2017 samt Lyde fra tårnene produceret særligt til udstillingen i Fotografisk Center. 

Udstillingen akkompagneres af et katalog med tekst af teoretiker Goran Petrović-Lotina. Herudover udarbejder Fotografisk Center undervisningsmateriale til udskolingen samt en børneopgave. Ifbm. udstillingen arrangerer Fotografisk Center og DJ:Fotograferne et FotoForum tirsdag d. 15. februar, kl. 17-19.

Fernisering: Fredag d. 11. januar, kl. 17-19.
Udstillingsperiode: D. 11. januar - 10. marts, 2019.
Åbningstider: Tirsdag-fredag, 12-18. Torsdag, 12-20. Lørdag-søndag, 12-16.