0
0
Back to All Events

LASSE KROG MØLLER "EPHEMERA MUNDI - DEN OVERSETE VERDEN"


  • Kunsthal Aarhus, Aarhus J. M. Mørks Gade 13 Aarhus, 8000 Denmark (map)
Lasse Krog Møller, The Splash of a Drop (of Milk), 2010. Courtesy kunstneren.

Lasse Krog Møller, The Splash of a Drop (of Milk), 2010. Courtesy kunstneren.

Pressemeddelelse, marts 2018

Kunsthal Aarhus præsenterer retrospektiv udstilling med den danske kunster Lasse Krog Møller

Denne retrospektive udstilling af Lasse Krog Møllers værker er en art ”museum for oversete ting”. Her rettes et dokumentarisk og musealiserende blik mod overraskende og fascinerende kvaliteter i de hverdagslige genstande, vi ellers har tendens til at overse, eller helt ignorere.

Krog Møllers værker belyser den dokumentationskultur, vi dagligt tager del i. Efterhånden påtager vi os alle dokumentaristens rolle gennem konstant tilgængelige kameraer og utallige offentlige delingsnetværk, og der melder sig en række presserende spørgsmål: Hvordan kommer dokumentationer til udtryk? Hvorfor motiveres vi til at dokumentere? Hvilken betydning har det at udvælge og bevare særlige dele af virkeligheden? På samme tid rummer Krog Møllers værker en refleksion over de samlingsprincipper og hierarkier, som ethvert museum opererer med: Hvad fortjener bevaring og iscenesættelse?

Med et tilbageblik på de omfattende samlinger af objekter, der udgør Krog Møllers kunstneriske praksis gennem de seneste 20 år, udfordrer udstillingen vores opfattelse af, hvad der er bevaringsværdige informationer og erindringer. Samlingerne består af hverdagslige genstande som indkøbssedler, handsker, hårelastikker, breve, fotos, cigaretskodder og andre tabte eller efterladte genstande fra gaden.

Udstillingen består af fem ‘afdelinger’ i en totalinstallation, tilpasset Kunsthal Aarhus’ galleri 2 og 3. Et af rummene viser blandt andet kortlægninger af en række afgrænsede geografier, en slags feltundersøgelser, kunstneren har udført i Hellerup, Vanløse, på Amagerbrogade og i Aarhus.

Som led i udstillingen har Lasse Krog Møller og kurator Peter Ole Pedersen skabt et leksikalt værk over kunstnerens produktion. Publikationen tjener som akkompagnement til Ephemera Mundi – Den oversete verden, men er også et selvstændigt værk med bidrag fra over 40 forfattere, forskere og kunstnere, som har leveret tekster i form af leksikale opslag omkring oversete fænomener og hele den forunderlige dokumentationsverden, der udgør Lasse Krog Møllers virke som kunstner.

Ephemera Mundi – Den oversete verden er kurateret af Peter Ole Pedersen som afsluttende del af projektet Kunst og dokumentar-kultur.

Lasse Krog Møller (f. 1972) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (1996-2001). Udgangspunktet for mange af hans værker er arkiverings og systematiserings diskurser og problematikker. Dette bruger han som ramme for at beskæftige sig med de mindst oplagte og ydmyge genstande, som undersøges, registreres og beskrives. Dette værkarbejde kommer bl.a. til udtryk gennem installationer, objekter, fotos, tekst, tegning og bøger. Han har udstillet på museer og udstillingssteder som KUNSTEN Museum of Modern Art, Kunsthallen Brandts, Den Frie Udstillingsbygning, Overgaden, Galleri Image og die raum. Lasse Krog Møller har udgivet en række kunstnerbøger, senest: Jorn in Lisboa (2016), Black Squares (2015), Laminat (2015), 100000000000000 Stykker Smørrebrød (2013). I 2013 modtag han Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og i 2016 Sven Dalsgaards Mindelegat. 

Fernisering: d. 16. marts, kl. 17.00.
Udstillingsperiode: d. 16. marts – 27. maj, 2018.

Støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Novo Nordisk, Ny Carlsbergfondet og Aarhus Universitet.