0
0
Back to All Events

LARS ARRHENIUS "TWO FILMS"


  • SPECTA, København Peder Skrams Gade 13 København K, 1054 Denmark (map)
Lars Arrhenius, still fra videoen "Humor", 2017

Lars Arrhenius, still fra videoen "Humor", 2017

I SPECTA er vi glade for at præsentere Lars Arrhenius’ nye film Humor - en ca. 7 minutter lang kortfilm, hvor det, der ligner en misforståelse, igangsætter en lang række af hævnaktioner i form af klassiske pranks. Ifølge Sigmund Freud er humor den største af alle forsvarsmekanismer, for med latteren oplever vi en midlertidig ventil for angst og frygt, og i det at kunne grine i en trængt situation ligger en umiddelbar dæmpelse af angsten.

Brugen af humor har altid været allestedsnærværende i Lars Arrhenius’ arbejde, men med den nye film Humor retter han for første gang sit fokus på humoren selv. I filmen analyserer og undersøger han humorens mekanismer og dens væsen og ikke mindst hvordan vi reagerer på den.

På udstillingen vil man også kunne se en række blyantstegninger, som er studier til filmen.

Herudover viser SPECTA i indgangen værket Cuckoo Clock - en 24 timer lang sort/hvid piktogram-animation, som viser et tværsnit af en by og dens undergrundsstation. Animationen skildrer byens begivenheder over hele døgnet - hvor mennesker er på vej, arbejder, spiser, rejser, løber, går, fester osv. Alle deltager som kuk i kukurets mekaniske samfundsklokke, for tid er penge!

Lars Arrhenius, still fra animationen "Cuckoo Clock", 2017

Lars Arrhenius, still fra animationen "Cuckoo Clock", 2017

Cuckoo Clock er både en animation og et ur, og vises i galleriets indgang 24 timer i døgnet i hele udstillingsperioden. Kom ind og se, hvad tiden lige i det øjeblik byder på – eller kig ind ad vinduerne, når du passerer om natten. Animationen er permanent installeret på station Stockholm City i Sverige.

Lars Arrhenius (SE, 1966) bor og arbejder i Stockholm. Arrhenius har utallige udstillinger bag sig, og han er repræsenteret i en række private og offentlige samlinger, bl.a. Moderna Museet i Stockholm, Malmø Konstmuseum, Victoria and Albert Museum i London, Stuttgart Kunstmuseum, Centro Gallego de arte Contemporánea i Santiago de Compostela, West Collection i Philidelphia, Stedelijk museum i Amsterdam, og herhjemme på Arken, Aros og i Statens Kunstfond.

Herudover har Lars Arrhenius været medudgiver af en grammynomineret LP, lavet en række sæsoner af børne-tv serien ”Bon” for SVT, udgivet en række brætspil, herunder ”Velkommen til Samfundet” på dansk, og han har lavet en lang række offentlige udsmykninger.

Åbningstider: Tirsdag-Fredag: 12-17.30. Lørdag: 11-14. Eller efter aftale.

VELKOMMEN TIL FERNISERING FREDAG DEN 17. NOVEMBER KL 17-19!