0
0
Back to All Events

KRISTINE MOGENSEN & MARIA ZAHLE "FARVER BAG ET GITTER"

  • Gangtunnelen under Amagerbrogade (156-58), København Hans Bogbinders Allé København, 2300 Denmark (map)
 Kristine Mogensen og Maria Zahle, Farver bag et Gitter.

Kristine Mogensen og Maria Zahle, Farver bag et Gitter.

Pressemeddelelse, maj 2018

Under Vejen er et udsmykningsprojekt der sætter fokus på de Københavnske gangtunneler som vigtige og oversete mellemrum i byen. Gennem kunstneriske greb iscenesættes gangtunnelerne på ny. 

Lørdag d. 26. maj, 2018 er der fernisering på arkitekt Kristine Mogensen og billedkunstner Maria Zahles nye fælles udsmykning, Farver bag et Gitter, skabt til gangtunnelen under Amagerbrogade ved Hans Bogbinders Allé. Farver bag et Gitter består af 20 billedflader, hvoraf otte efterlades urørte. Der males direkte på tunnelvæggen i farverne lysegrøn, grøn, solgul, orangerød og lyserød. Billedfladerne forbindes af et horiontalt ledningsrør i orangerød, der går på tværs af de 20 flader, og på grafisk vis forbinder rækken af farvefelter. Billedfladerne og ledningsrøret rammes yderligere ind af et gitter, der udgør udsmykningsværkets tredje lag.

Farver bag et Gitter er udført med respekt for de mange visuelle udtryk, der allerede findes i gangtunnelen. Under Vejen bruger disse som udgangspunkt for et nyt værk, hvor enkelte visuelle detaljer fremhæves og indrammes: “Med Farver bag et Gitter iscenesætter vi et clash mellem to udtryk: Den retvinklede arkitektur og den ekspressive graffiti. Ved at udvælge bestemte farver og eksplodere dem ud på en serie af monokrome billedflader, skaber vi et samlingspunkt mellem de to måder at udtrykke sig æstetisk på. Vi arbejder i mellemrummet”, siger billedkunstner Maria Zahle

Farver bag et Gitter er Kristine Mogensen og Maria Zahles anden udsmykning i regi af Under Vejen. Sidste år skabte de to en udsmykning (20 Flader 5 Farver) til gangtunnelen under Sølvgade, som forbinder Botanisk Have med Østre Anlæg. Dengang installerede Mogensen og Zahle rektangulære billedflader i farver, som matchede den grafitti og de tags, tunnelvæggen allerede var udsmykket med, for at iscenesætte stedets karakter. Med de to udsmykninger, 20 Flader 5 Farver og Farver bag et Gitter, der foreløbigt udgør det samlede udsmykningsprojekt og samarbejde, Under Vejen, ønsker Mogensen og Zahle at aktivere det oversete rum, de københavnske gangtunneler er:

“Gangtunnelernes oprindelige funktion er at hjælpe byens borgere til at krydse vejen. Det er et rum, der både har en meget klar funktion, men også peger på alt det forbudte og hengemte, fordi man er skjult. Med Farver bag et Gitter, aktiverer vi gangtunnelen under Amagerbrogade på ny og spørger til, om man kan bruge tunnelerne til andet end at være en sikker trafikåre. Dermed skabes der større fokus og opmærksomhed på de ellers slidte og lidt oversete rum i byen”, siger arkitekt Kristine Mogensen.

Den oprindeligt smuktbyggede tunnel under Amagerbrogade står i dag i kontrast til grafitti og forfald som præger stedet. Farver bag et Gitter befinder sig et sted i mellem. Det underjordiske værk interagerer med gadens visuelle sprog, men der skabes samtidig en ro, så øjet kan hvile ved de arkitektoniske detaljer i byggeriet. Rummet får en lethed og inviterer til at blive brugt af alle bydelens borgere.

Om Under Vejen: Under Vejen er et udsmykningsprojekt, der gennem kunstneriske og arkitektoniske greb iscenesætter de københavnske gangtunneler. Under Vejen skaber nye fortællinger ved at insistere på at gøre bevægelsen gennem gangtunnelerne til en æstetisk oplevelse, der står i kontrast til deres ellers hærgede udseende. Under Vejen er initieret af arkitekt Kristine Mogensen og billedkunstner Maria Zahle, og er et samarbejde mellem de to fagpersoner.

Fernisering:
D. 26. maj kl. 16-18 med performance af Blue Lake (Jason Dungan, Anthony Faroux og Jesper Mortensen).

Facebook | Instagram: @under_vejen

Farver bag et Gitter er støttet af Statens Kunstfond, Amager Vest Lokaludvalg, Amager Øst lokaludvalg, Tikkurilla og Rengøringsservice Danmark.

Earlier Event: May 26
GROUP SHOW "LOW MOTION"
Later Event: May 30
MARIA ZAHLE "OG SOLEN GAAR NED"