0
0
Back to All Events

KRISTIAN JON LARSEN "NATURE - BOX IT UP" & CLARA BLACK STARCK "MACHINE OBSOLESCENCE"


  • EKS-RUMMET, København Prags Boulevard 61 København, 2300 Denmark (map)
Kristian Jon Larsen Clara Black Starck

Pressemeddelelse, juli 2019

Velkommen til en dobbelt soloudstilling i Eks-rummet!

Kristian Jon Larsen “Nature - box it up!”
og Clara Black Starck “Machine Obsolescence”

Kristian Jon Larsen udstiller Nature - box it up! udenfor i Eks-rummets store gårdareal. Det er en fortælling om, hvordan vi mennesker har skabt en hel eksistens, hvis største bedrift er at sætte naturen og os selv i system. Om hvordan vi dominerer og former planeten efter vores behov, og hvordan vi i sidste ende selv oplever resultatet – på et følelsesmæssigt og intuitivt plan. Alt sammen komprimeret, systematiseret og tilrettelagt. Her omsat af Kristian Jon Larsen gennem en abstrakt, minimalistisk og tilsyneladende formålsløs bedrift, som dog alligevel genererer fornuft og tilfredsstillelse især for kunstneren selv.

Clara Black Starck, Vending machine. Foto: Kir Lykkeberg.

Clara Black Starck, Vending machine. Foto: Kir Lykkeberg.

Kristian Jon Larsen, Nature Box it up!

Kristian Jon Larsen, Nature Box it up!

Clara Black Starck udstiller inden for i Eks-rummet med installationen Machine Obsolescence. Machine Obsolescence består af en automat, der har taget en tilstand i recovery mode og derfra har antaget sin egen persona. Starck beskæftiger sig med det bagvedliggende, bagsiden af produktionssamfundet. Hvad sker der med maskinen, når den er blevet overflødig og tilsidesat. Idéen om infrastruktur som en underliggende konstruktion. Infrastruktur i sin brede forstand. Med en fordybelse i den del af infrastrukturen der synes usynlig. Som produktets produktionsmetode eller dyrkning, gemmer infrastrukturen sig under overfladen, væk fra menneskets blik. Her åbner døren sig, vi ser bagved genstanden og ned under overfladen. Og omvendt: det der er under overfladen kravler ud og viser sig.

Clara Black Starck og Kristian Jon Larsen arbejder til dagligt side om side og er begge en del af driften bag det kunstnerdrevne udstillingssted Staldgade 74 i Kødbyen.

Fernisering: Onsdag d. 7. august, 2019. Kl. 16-20.
Udstillingsperiode: D. 8. - 18. august, 2019.
Åbningstider: Onsdag-fredag kl. 14-18. Lørdag og søndag kl. 12-16.
(Yderligere åbningstider ved personlig henvendelse).

Machine Obsolescence er støttet af Statens Kunstfond og Rådet for Visuel Kunst.