0
0
Back to All Events

KLARA KRISTALOVA


  • GL Strand, København 48 Gammel Strand København, 1202 Denmark (map)
 Klara Kristalova, Narcissus med andre ambitioner, 2016, glaseret porcelæn, 44 x 25 x 26 cm. Foto: Inka Lindergård

Klara Kristalova, Narcissus med andre ambitioner, 2016, glaseret porcelæn, 44 x 25 x 26 cm. Foto: Inka Lindergård

Klara Kristalovas medrivende og forunderlige univers bliver udfoldet i en ambitiøs udstilling på GL STRAND. Det bliver den internationalt anerkendte kunstners første soloudstilling i Danmark. I en omfattende installation med helt nye værker viser hun keramiske skulpturer og tegninger, som åbner for et væld af groteske, absurde, melankolske og humoristiske fortællinger.

Den svenske kunstner Klara Kristalova har de seneste 15 år vakt stor begejstring verden over med sin keramiske kunst fuld af underfundigheder. Hidtil har hendes karakteristiske figurer udført i bemalet keramik og ofte opstillet i stemningsfulde tableauer kun været vist i et begrænset omfang i Danmark. Blandt andet i Ordrupgaards skulpturpark, hvor de fandt en oplagt scenografi i naturens rammer. Til marts får det danske publikum nu en enestående mulighed for at se en større præsentation af Kristalovas kunst, når hun har sin første soloudstilling i Danmark i Kunstforeningen GL STRAND.

Piger dækket af sværme af møl eller med andenæb og grene stikkende ud af kroppen. Ugler, hunde og katte. Piger bøjet i umulige stillinger eller fantasivæsner med overdimensionerede træk. Kristalovas univers er kendetegnet ved et væld af mærkværdige, men også gribende karakterer, som man vil kunne opleve i hendes kommende udstilling i GL STRAND. Større grupper af keramiske skulpturer og poetiske tegninger iscenesættes i en rumlig installation, som frembringer en både medrivende og monumental stemning. Det eftertænksomme og poetiske univers, som Kristalova skaber, er undfanget af fantasiens verden. Hendes værker udtrykker psykologiske tilstande eller stemninger, som antyder groteske, absurde, melankolske og humoristiske fortællinger. Inspirationen til sine værker finder Kristalova generelt i sine omgivelser og erindringer, men også i andre kulturelle udtryk, især i litteraturen.

Udstillingen i Kunstforeningen GL STRAND ledsages af et rigt illustreret katalog, som dokumenterer udstillingen og indeholder et interview med kunstneren ved udstillingens kurator Pernille Fonnesbech. Kristalova vil desuden bidrage til udstillingens formidling gennem et videointerview, der gøres tilgængelig i udstillingen og online.

Om kunstneren
Klara Kristalova (f. 1967 i det tidligere Tjekkoslovakiet) er uddannet fra Kungliga Konsthögskolan i Stockholm og bor og arbejder i Norrtälje, Sverige. Kristalova har haft større soloudstillinger på bl.a. SITE Santa Fe, New Mexico (2009); SFMoMA, San Francisco (2011); Bonniers Konsthall, Stockholm (2012); og Göteborgs Konstmuseum (2012), ligesom Kristalova har været repræsenteret med et værk i Kunstpark Ordrupgaard i 2015-2016.

 Portrætfoto: Märta Thisner

Portrætfoto: Märta Thisner

Kunstnersamtale med Klara Kristalova

Klara Kristalovas kunstpraksis har fra begyndelsen - noget udsædvanligt for hendes tid - primært taget afsæt i det keramiske udtryk som en indgang til en indre, psykologisk virkelighed, der både drager og skaber forundring. Vi har inviteret Klara Kristalova til, i en samtale med udstillingsinspektør Pernille Fonnesbech, at tale om sin kunstpraksis og sin aktuelle udstilling i GL STRAND.

Kunstnersamtale, Lørdag den 25. marts kl. 14-15
Arrangementet er gratis, når entré til udstillingen er betalt.
Tilmelding til arrangementet på info@glstrand.dk tilrådes. | Facebook event

Earlier Event: March 25
MALENE LANDGREEN "ARTISTIC REALITY"
Later Event: March 31
GRUPPEUDSTILLING: "A STEP OUTSIDE"