0
0
Back to All Events

KIRSTINE AARKROG & LOUISE ROSENDAL "SATURN & MY MOM WAS A COMPUTER"


  • du.al, Svendborg Frederiksø 18A, Smøgen Svendborg, 5700 Denmark (map)
My Mom was a Computer af Louise Rosendal.

My Mom was a Computer af Louise Rosendal.

Pressemeddelelse, 2. november 2017

En ny kunstnerdrevet udstillingsplatform med fokus på etablerede og midlertidige kunstnerduoer åbner på Svendborg Havn.

du.al er beliggende på værftsøen Frederiksø i Svendborg. På gadeplan, i værftsøens nedlagte snedkeri danner to gamle sprøjte-/malerum rammerne omkring den nye udstillingsplatform. Rummenes indgang og fysiske mål er identiske og står med deres glasfacader ud mod havnen som to transparente søjler i murværket. Rummene fungerer som to 13 kubikmeter udstillingsmontre, der igennem de næste 1,5 års tid vil stå oplyste alle døgnets timer, og lade lyset skinne på værker af 5 forskellige kunstnerduoer.

Kunstnerne bag udstillingsplatformen, Katrine Würtz Hansen og Nanna Katharina Jensen, har kurateret en udstillingsrække på 5 udstillinger af 3 måneders varighed. Kunstnerne har inviteret 3 allerede etablerede, samt 2 kunstnere til at etablerer midlertidige kunstnerduoer med en selvvalgt anden part. Kunstnerne har fået frit lejde til hvordan de vælger at disponerer udstillingerne i de to rum. Men grundlæggende lægges der op til et samarbejde om udarbejdelsen af en/to udstillinger, side om side eller på kryds og tværs af rummene. Fælles for kunstnerne er at deres kunstneriske praksis rummer både skulpturelle, installatoriske og performative kvaliteter.


Saturn & My Mom was a Computer

af Kirstine Aarkrog og Louise Rosendal
11.11.2017 - 27.01 2018 (Fernisering d. 11. November kl. 15-18)

Den første udstilling er skabt af Kirstine Aarkrog og Louise Rosendal. Sammen har de skabt en udstilling bestående af to separate udstillinger side om side.

Saturn af Kirstine Aarkrog.

Saturn af Kirstine Aarkrog.

Saturn / Kirstine Aarkrog

Udstillingstitlen er hentet fra Francisco Goyas maleri, hvor Saturn i den tomme nat æder sit eget afkom.

Metoden der anvendes til at producere foie gras kan spores tilbage til antikken hvor egypterne opdagede at gåsen smagte bedre dagene op til at den skulle flyve lange stræk.

På udstillingen demonstreres metoden ved at vi stikker armen gennem glaspladens ene hul og dér tager fat omkring halsen og hovedet på gåsen som vi tvinger ud gennem glaspladens andet hul. Med venstre hånd holder vi fast omkring halsen på gåsen og med den anden tvinger og sprøjter vi foder ned i fuglen.

Vi sætter os foran hinanden og giver hinanden lussinger og sparker hårdt til hinanden. Vi bliver ved med at sige at det ikke gør ondt og til sidst gør det ikke ondt og det føles næsten som om vi er en anden. På samme måde gentager vi øvelsen, som en slags metode til at hærde vores sind.

»Jeg vil aldrig forlade jer... Jeg elsker jer... I er mine guldklumper... Jeg vil aldrig forlade jer...« Vi gentager sætningerne ind til ordene mister deres betydning og den smerte de fremkalder bliver mindre.

Til åbningen lørdag d. 11 november grilles og serveres der gås!


My Mom was a Computer / Louise Rosendal

Et Sci-fi generationsportræt. Med udgangspunkt i familiens fotoalbum og spørgsmål til en fremtid hvor kunstig intelligens i større grad vil blive en forlængelse af vores bevidsthed, har en ny videoinstallation taget form.

Installationen looper over emnet reinkarnation, som i fremtiden muliggøres ved at scanne og uploade den menneskelige hjerne. Idéen om at når en person dør, kan han eller hun blive reinkarneret i et A.I. (kunstigt intelligent) program og dermed blive udødelig, udspiller sig igen og igen på psykedeliske websider – lokkende reklamebannere med tekst som Simply the best & live forever, beroliger den potentielle klient med at: “Din sjæl foreviges med dit Mind Upload.”

“My Mom was a Computer” stiller spørgsmål til hvilken indflydelse fusionen af den menneskelige bevidsthed og A.I. vil kunne få på et kosmisk plan.


Bio

Kirstine Aarkrog (1986) Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (Billedkunstskolerne) 2006 - 2013, bor og arbejder i København.

Louise Rosendal (1985) Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (Billedkunstskolerne) 2006 - 2013, bor og arbejder i København.

Fernisering: Lørdag d. 11. november 2017, kl. 15-18 | Facebook event
Udstillingsperiode: 11.11.17 - 27.01.18 | Åbningstider: ALWAYS.

du.al er støtte af STATENS KUNSTFOND og Svendborg Kommune.