0
0
Back to All Events

KASPER KJELDGAARD "TRANSPARENSER"


  • PLADS artspace, Aarhus Vestergade 62 Aarhus, 8000 Denmark (map)
Kasper Kjeldgaard, Transparenser, 2018.

Kasper Kjeldgaard, Transparenser, 2018.

Pressemeddelelse, april 2018

HINT project præsenterer soloudstillingen Transparenser – en installation af Kasper Kjeldgaards værker, særligt udviklet til PLADS artspace.

Kasper Kjeldgaard arbejder eksperimenterende kunstnerisk- og brugsdesignorienteret med de samme materialer og teknikker. Han er optaget af at arbejde med en række grundprincipper/naturlove, der er grundlæggende for, hvordan vores verden hænger sammen på et strukturelt og fysisk niveau (F.eks. forhold omkring tyngde, rotation, centrering og friktion). Disse tematikker udforsker og udfordrer han i arbejdet med kompositioner som mobiler og stabiler, og også i mere konkret designarbejde, som f.eks. lamper.

I dette arbejde spiller kendskab til materialerne og det forfinerede håndværk en afgørende rolle. Materialerne er nøje udvalgt på baggrund af deres iboende egenskaber, eksempelvis er papir let og har en stor overflade, messing er tungt og glat, imens voks har en høj friktion. Disse egenskaber udforskes, manipuleres og sammensættes så materialerne spiller sammen, ikke bare æstetisk, men i høj grad også funktionelt, i både værker og designobjekter.

Udstillingstitlen Transparenser refererer til Kaspers arbejde med værkerne, og titlen peger bl.a. på materiales lysgennemsigtighed. Men titlen referere også til gennemsigtighed forstået som åbenhed og ærlighed i formgivningsprocessen. Materialerne og den måde værkerne er konstrueret på, skjuler ikke noget, men peger tilbage på de teknikker og den tid der er aflejret i objekterne.

Kasper Kjeldgaard, Transparenser, 2018.

Kasper Kjeldgaard, Transparenser, 2018.

Kasper Kjeldgaard, Transparenser, 2018.

Kasper Kjeldgaard, Transparenser, 2018.

Kasper Kjeldgaard, Transparenser, 2018.

Kasper Kjeldgaard, Transparenser, 2018.

Med udstillingen er Kasper interesseret i at undersøge overgangen og sammensmeltningen mellem materialerne papir, messing og voks. Voksen der gennemvæder papiret giver papiret en ny stabilitet og stivhed, og papiret bibringer den flydende voks udfoldelse eller overflade i rummet. De to materialer overdrager så at sige deres egenskaber til hinanden og bliver til et fælles tredje. Et materiale hvor det ikke kun er de visuelle og taktile udtryk der er interessante, men i høj grad også de statiske og funktionelle egenskaber der undersøges, for på den måde at forstå materialets potentialer.

Om Kasper Kjeldgaard: Kasper Kjeldgaard er uddannet som møbeldesigner fra KADK i 2016. Han har siden deltaget i en række udstillinger i ind- og udland og været vist på messer som Miami/Basel 2016, FOG San Fransisco 2017 og Mindcraft i Milano 2017. I sep. 2017 havde han sin første internationale soloudstilling hos Patrick Parrish Gallery i New York og i 2018 er han 1 af 15 danske designere og kunsthåndværkere der er udvalgt til at deltage i Mindcraft 2018 i Milano.

Fernisering: Fredag d. 11. maj kl. 16-18.
Udstillingsperiode: D. 12. maj. - 9. juni, 2018.
Åbningstider: Onsdag - fredag kl. 13-18, lørdag kl. 11-15.

Artist talk: Kasper Kjeldgaard i samtale med Ane Fabricius Christiansen, onsdag d. 6. juni kl. 16.30 på kunstnerens værksted (Jægergaardsgade 156M, 8000 Aarhus).
Rundvisning i udstillingen v. Kasper Kjeldgaard: Fredag d. 25. maj, kl. 15.