0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "JYLLAND I HELTBORG"


  • Heltborg Museum, Hurup Skårhøjvej 15 Hurup Thy, 7760 Denmark (map)
Sonja Lillebæk Christensen: Still fra Hjemme - hjemmefra, 2018, 4K video.

Sonja Lillebæk Christensen: Still fra Hjemme - hjemmefra, 2018, 4K video.

Pressemeddelelse, juni 2018

Hvad binder Jens Søndergaard og Kunstnersammenslutningen JYLLAND sammen – ud over at de denne sommer udstiller på Heltborg Museum i Thy? Det gør forbindelsen til Jylland.

Selv om Jens Søndergaard var bosat i København hele sit voksenliv, vedblev han med at komme i det Jylland, hvor han var født og opvokset, og male billeder herfra. Kunstnersammenslutningen valgte i 1978 at tage navnet JYLLAND for at lave en pendant til kunstlivet i Danmark, som hovedsageligt forgik i København. Det var et erklæret formål at udbrede kunsten til hele landet, ikke mindst Jylland.

Sommerens særudstilling på Heltborg Museum er fordelt på syv rum med 1-3 værker af Jens Søndergaard på en farvet væg i hvert rum. På de andre vægge og på gulvet vil JYLLAND’s 25 medlemmers værker være fordelt. Søndergaard-værkerne er fordelt efter udsagn og motiv. Udstillingen rummer både malerier og blandede medier. Alle de nulevende kunstnere på udstillingen har forholdt sig til deres gamle kollega og hver skrevet et par linjer om slægtskab, inspiration og hyldest til Søndergaard.

Kunstnerne fra JYLLAND er: Tina Maria Nielsen, Randi & Katrine, Anders Bonnesen, Eva Öhrling, Lise Nørholm, Henrik Menné, Marianne Hesselbjerg, Jacob Tækker, Poul Skov Sørensen, Sys Hindsbo, John Olsen, Milena Bonifacini, Jes Fomsgaard, Marianne Jørgensen, Jette Gejl, Mogens Gissel, Jesper Rasmussen, Sophus Ejler Jepsen, Hanne Nielsen & Birgit Johnsen, Kurt Tegtmeier, Erland Knudssøn Madsen, Sonja Lillebæk Christensen samt Bodil Nielsen.

Jacob Tækker: Still fra Sea of Love, 2010. 16/9 HD video.

Jacob Tækker: Still fra Sea of Love, 2010. 16/9 HD video.

Fernisering og seminar
Der er fernisering lørdag d. 16. juni, kl. 16, og udstillingen kan ses til d. 28. august. Inden ferniseringen er museet vært ved et seminar, hvor postdoc Michael Kjær, KU, sammen med et par af kunstnerne og publikum vil tale om ”identitet ude- og indefra, kunstneridentitet og hjemstavn”. Seminaret starter kl. 14.

Jens Søndergaard var også digter
Onsdag den 15. august kl. 19:30 sætter vi på Heltborg Museum hans digte i dialog med nutidig lyrik af Knud Sørensen, Eske K. Mathiesen og Erland Knudssøn Madsen, til akkompagnement af Lars Nielsen.

For Museum Thy er det en særlig glæde at byde JYLLAND indenfor på Heltborg Museum netop i år, hvor en stor del af museets omfattende Søndergaard-samling er udlånt til andre museer. Således kan han ses på HEART i Herning frem til 19. august og fra 15. september på Øregaard Museum i Hellerup.