0
0
Back to All Events

JULIE SPARSØ DAMKJÆR "SENSING CIRCLES"


  • Til Vægs Ved Lundtoftegade 9 København N, 2200 Denmark (map)

Pressemeddelelse, februar 2018

I Sensing Circles blæser en kvinde hen over et mørkt dyb, i en vejrmølle, der presser luften fra sig. Dragende mørke omslutter den belyste hud, der fremstår fløjlsblød og som gylden silke mod det bølgende mørke. Kjolen blafrer ved bevægelsen i videoens slørede tidsfornemmelse. Som det eneste lys i mørket ses kvindekroppen, den bare hud, den blomstrede kjole og en smuk, sart vifte, hvis blege og pastelfarvede lag står som kronblade på en fin, uberørt blomst. Kjolen breder sig i slowmotion og imiterer viftens halvcirkel.

Cirkelformen viser sig igen, når fjerlette frøstande på mælkebøtter, næsten vulgært udstiller sin sæd og snart befrugter den bløde muld. Frøstandende står som tegn på liv, som en frodig livskraft i et mørkt og ukendt rum, uden begyndelse og slutning. Og så ses der sæbebobler, hvor sæbens mange farver glimter langs boblernes skrøbelige cirkelform. De brister med ét og afslører, at deres grå indre er røg, der i en hvirvel danser i et enkelt sekund og dernæst forsvinder som små skovånder. Det ukendte og uvisse ved mørket er utrygt og efterlader spor af gåsehud, når det kryber over kroppen, blidt og dog kraftfuldt.

Julie Sparsø Damkjær (1982) er uddannet kunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og fra Bergen Academy of Arts og bor og arbejder i København. Julie arbejder med videokunst, performance og fotografi og hendes praksis er kendetegnet ved blandt andet et arbejde med lys, mørke, krop og væske.

Julie har deltaget i både nationale og internationale solo- og gruppeudstillinger mellem 2006-2017 og modtaget forskellige priser, blandt andet Blixprisen for sit afgangsværk fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013. Julie har kurateret det danske program for ”Art Video Exchange” i Norge i 2012 og har fra 2014-2016 arbejdet med klipning af forskellige dokumentarfilm.

Fernisering: Fredag d. 16. februar 2018, kl. 17 | Facebook event
Udstillingen har åbent fredag, lørdag og søndag fra den 16/2 – 8/4 fra 8.30 til 20.30 på bygningsfacaderne i Lundtoftegade på Nørrebro.

Til Vægs er støttet af: Statens Kunstfond og Nørrebro Lokaludvalg.