0
0
Back to All Events

JONAS KJELDGAARD SØRENSEN + DANIEL MØLHOLT BÜLOW


  • Art Room 1000fryd, Aalborg Kattesundet 10, 1. tv 9000 Aalborg (map)
1

Pressemeddelelse, september 2019

Jonas Kjeldgaard Sørensen og Daniel Mølholt Bülow er blandt de få mandlige professionelle billedkunstnere, som arbejder nytænkende med performance. En genre der resonerer i avantgardens kabareter, 60’ernes institutionskritiske happenings, teatrets tragedier og drag-miljøerne. For første gang samler de deres kræfter og taler højlydt.

På Art Room 1000fryd udfolder de en gruppeudstilling der gestalter et kakofonisk møde mellem to keramiske beholdere, to parykker og to performere. Via objekternes indbyggede formsprog, forvalter de momentet for øjeblikkets forvandling: Beholderen som den metaforiske beskytter, et skjul for hvad der gemmer sig under låget. Og parykken, der uden hovedet under sig, taler et slapt og skjult sprog, men med potentialet om en forestående udfoldelse. Objekterne accentueres i en performance, hvor forvandlingen af kroppens form, køn og integritet sker i kraft af beholdernes og parykkernes forvandlingspotentialer. Setuppet er simpelt: to mænd, to parykker. Det verbale sprog optræder fragmentarisk, i stedet træder stylingens materialitet: hårlak, kam og saks frem og bliver performancens sprog. Udstillingen unddrager sig udklædningen som sensation, som forklædning af subjektet, men udlægger udklædningens materialet i den performative undersøgelse. For begge kunstnere er tekstiler som outfits, som flade eller aftryk, en måde at undersøge kroppens bevægelse i et politisk sanseligt rum. Et langt gardin langs væggen markerer et backstage rum og iscenesætter spørgsmål om overflade/facade mod inderside/karakter.

Fernisering: D. 4. september, 2019. Kl. 20.
Åbningstider: Åbent dagligt fra kl. 16-18.
Udstillingsperiode: D. 4.-11. september, 2019.
Åbningen er gratis, og alle er velkomne. Facebook event.


JONAS KJELDGAARD SØRENSEN (f. 1993) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2018 og arbejder med performance, installation, teater og objekter. Hans arbejde udfolder sig i langstrakte researchforløb der belyser besværets væsen i specifikke tematiske felter inden for kroppen, det narrative og forvandlingen. Han har senest gjort sig bemærket på den danske kunstscene med en række af sine
performances "Drømmefortællinger".

DANIEL MØLHOLT BÜLOW (f. 1992) er kandidatstuderende ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. “Jeg spørger hverdagen, hvad det betyder for den om den betyder noget. Fordyber mig i dens erfaringsområder, ikke for kontrollerbar viden, men for hvad angår vores sensibilitet. Angår en nerve i nærværet. Et begær der vækkes efter det skønne, nostalgisk ser jeg billeder konstant reproduceret, forbrugt og opbrugt i vor tids æstetiserende liv. Men jeg tvivler ikke et sekund på tvivlen, og på at gentage. Gentage ingenting.

Projektet er støttet af KulturKANten.

Earlier Event: September 4
KADK BORNHOLM "AFGANG 19"