0
0
Back to All Events

JENS & MORTEN "THE VOTERS"


  • Museet for Samtidskunst, Roskilde 3D Stændertorvet Roskilde, 4000 Denmark (map)
TheVoters.jpg

Pressemeddelelse 2. november 2017

Sæbebobler, karaoke eller borgmesteren klædt ud som enhjørning. Hvad skal der til, for at unge involverer sig i politik? Det undersøger kunstnerduoen Jens & Morten med deres performance The Voters fra 4. – 21. november 2017 i Roskilde.

Kun halvdelen af de unge under 29 år stemte ved sidste kommunalvalg i 2013 i Roskilde. Derfor har Museet for Samtidskunst og Unge og Demokrati-projektet i Roskilde Kommune inviteret kunstnerduoen Jens & Morten (Jens Ardal og Morten Kromann) i forbindelse med det kommende kommunalvalg.

Som to karikerede personer vil Jens & Morten, som en del af deres projekt The Voters, agere ambassadører for at få de unge til at stemme. De vil i perioden 4. – 21. november skabe gadeevents og mindre aktioner, som involverer og udfordrer de unge. De to vestjyder vil tage ud på uddannelsesinstitutionerne i kommunen, hvor de vil inddrage de unge i performances, ved fx at lade dem stemme om ugentlige tiltag og events op til kommunalvalget. På den måde sætter duoen fokus på nærdemokratiet og dets muligheder.

Overordnet er formålet med projektet at få de unge til at interessere sig mere for demokratiet. De unge skal tages alvorligt og have forståelse af, at deres stemme er lige så vigtig og betyder nøjagtig lige så meget, som alle andres. Mens The Voters arbejder i Roskilde, har de base på Museet for Samtidskunst på Stændertorvet. Blandt andet vil der blive opført et antiburaukratisk partikontor for de unge i museets bygninger (Husarstalden). Her kan alle interesserede kigge forbi og følge med i processen.

Følg The VotersFacebook, Youtube og #thevoters.

The Voters indgår i projektet ”Førstevælger – valget er dit”, som Roskilde Bibliotekerne, Roskilde Festival og Roskilde Kommune står bag.